Η Διαφυγή του Ναΐμ Κασέμ και η Κατάσταση Συναγερμού στην Τεχεράνη

Σύμφωνα με πληροφορίες από τις ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις, ο Ναΐμ Κασέμ, ο αναπληρωτής ΓΓ της Χεζμπολάχ και πιθανός διάδοχος του Νασράλα, έχει βρει καταφύγιο στην Τεχεράνη. Οι λόγοι πίσω από την “απόδρασή” του συνδέονται άμεσα με τις ανησυχίες για τις απειλές δολοφονίας που έχει εκτοξεύσει το Ισραήλ εναντίον του. Μετά την άφιξή του στο Ιράν, ο Κασέμ έχει αρχίσει να εκφωνεί ομιλίες, εστιάζοντας στην αντίσταση που προβάλλει η Χεζμπολάχ κατά του Ισραήλ.

Παρά το γεγονός ότι η επιρροή του Κασέμ εντός της Χεζμπολάχ δεν είναι ξεκάθαρη, άλλος ένας ισχυρός παράγοντας, ο Κασέμ Σαφιεντίν, θεωρείται επίσης σοβαρός υποψήφιος για τη διαδοχή. Ωστόσο, οι ανησυχίες για την ασφάλεια της Χεζμπολάχ συνεχίζουν να είναι εμφανείς.

Την ίδια ώρα, έχει διαρρεύσει έγγραφο του ιρανικού υπουργείου Εσωτερικών, το οποίο δηλώνει ότι η χώρα βρίσκεται σε κατάσταση πλήρους συναγερμού. Σε αυτό το έγγραφο, οι κυβερνητικές και μη κυβερνητικές υπηρεσίες καλούνται να είναι έτοιμες για μια πιθανή ισραηλινή επίθεση. Το έγγραφο τονίζει τη σημασία της συνεργασίας μεταξύ των μυστικών υπηρεσιών και των στρατιωτικών, ώστε να μπορέσουν να ληφθούν προληπτικά μέτρα και να παραμείνουν όλοι σε εγρήγορση για οποιαδήποτε ντιrection προκύψει.

Πηγή: naftemporiki.gr