Η Επίσκεψη του Βασιλιά Καρόλου στην Αυστραλία και οι Δημόσιες Εμφανίσεις του

Ο βασιλιάς Κάρολος, ηλικίας 75 ετών, έφτασε στην Αυστραλία μαζί με τη σύζυγό του, Καμίλα, το βράδυ της Παρασκευής. Σήμερα, πραγματοποίησε την πρώτη δημόσια εμφάνισή του στη λειτουργία της αγγλικανικής εκκλησίας Saint Thomas, στα βόρεια προάστια του Σίδνεϊ, μετά την άφιξή του στη χώρα. Μερικές εκατοντάδες πολίτες συγκεντρώθηκαν γύρω από το εκκλησάκι, χειροκροτώντας και κρατώντας λουλούδια και σημαίες.

Ο Κάρολος, ο οποίος έχει διαγνωστεί με καρκίνο, πέρασε το Σάββατο ξεκούραστα πριν ξεκινήσει τις βασιλικές του υποχρεώσεις. Στη λειτουργία, εξέφρασε τη “μεγάλη χαρά” του που επέστρεψε στην Αυστραλία, ενώ αργότερα εκφώνησε έναν σύντομο λόγο ενώπιον του νομοθετικού συμβουλίου της Νότιας Νέας Ουαλίας, επισημαίνοντας τη σημασία της αντιπροσωπευτικής δημοκρατίας.

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του, ο βασιλιάς αστειεύτηκε για την ηλικία του, αναφέροντας: «Ήρθα στην Αυστραλία για πρώτη φορά πριν από περίπου 60 χρόνια, είναι λίγο ανησυχητικό». Επίσης, τόνισε ότι η επίσκεψη αυτή είναι η πρώτη φορά που επισκέπτεται τη χώρα ως βασιλιάς.

Ακολούθως, θα περάσει τη Κυριακή στο Admiralty House, την κατοικία του γενικού κυβερνήτη της Αυστραλίας. Οι Αυστραλοί θα έχουν και μια ακόμη ευκαιρία να δουν τον βασιλιά αύριο στην Καμπέρα, κατά τη διάρκεια ενός γεμάτου προγράμματος, που είναι ελαφρύτερο σε σχέση με τις παραδοσιακές βασιλικές επισκέψεις.

Ωστόσο, η εύθραυστη υγεία του έχει περιορίσει τη διάρκεια της επαφής του με το κοινό, καθώς οι βασιλικές υποχρεώσεις του συνήθως εκτείνονταν σε πολλές εβδομάδες. Αυτό το ταξίδι, διάρκειας 9 ημερών στην Αυστραλία και τις νήσους Σαμόα, είναι η πρώτη μεγάλη περιοδεία του Καρόλου μετά την ενθρόνισή του και την ανακοίνωση της ασθένειάς του.

Σημειώνεται πως κοντά στην εκκλησία συγκεντρώθηκε ένας μικρός αριθμός διαδηλωτών, κρατώντας πλακάτ που προωθούσαν την «αποαποικιοποίηση» της Αυστραλίας.

Πηγή: naftemporiki.gr