Η Ισραηλινή Δέσμευση για την Επιστροφή των Ομήρων και οι Εξελίξεις στην Περιοχή

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου υπογράμμισε τη σημαντικότητα της επαναπατρισμού των ομήρων κατά τη διάρκεια τελετής που πραγματοποιήθηκε στην Ιερουσαλήμ, με αφορμή τον ένα χρόνο από την επίθεση της Χαμάς. «Σ’ αυτήν την ημέρα, σε διάφορα μέρη της χώρας μας, θυμόμαστε τους νεκρούς, τους ομήρους που έχουμε υποχρέωση να φέρουμε πίσω και τους ήρωες που θυσιάστηκαν για την υπεράσπιση της πατρίδας μας», δήλωσε ο Νετανιάχου.

Ο υπουργός Άμυνας Γιοάβ Γκάλαντ, σε δική του δήλωση, τόνισε τη δέσμευση του Ισραήλ να διεξάγει όλες τις απαραίτητες ενέργειες για την αντιμετώπιση των εχθρών του. «Είμαστε αποφασισμένοι να συνεχίσουμε να παίρνουμε όλα τα απαραίτητα μέτρα για να προστατεύσουμε την πατρίδα μας», ανέφερε χαρακτηριστικά. Επιπλέον, μίλησε για την ενδεχόμενη διεξαγωγή επιθέσεων κατά των πυρηνικών εγκαταστάσεων του Ιράν.

Από την πλευρά του, το Ιράν εξέφρασε την ανησυχία του μέσω προειδοποιήσεων, ότι σε περίπτωση ισραηλινής επίθεσης, θα ενεργοποιήσει προηγμένα επιθετικά όπλα. Προειδοποίησε επίσης τις Ηνωμένες Πολιτείες να μην παρέχουν υποστήριξη στο Ισραήλ, καθώς κάτι τέτοιο θα μπορούσε να θέσει σε κίνδυνο αμερικανικά συμφέροντα στην περιοχή.

Πηγή: naftemporiki.gr