Η Κάμαλα Χάρις Αποκαλύπτει την Ιδιοκτησία Όπλου και Πυροβολεί Σε Σκοπευτήριο

Η Κάμαλα Χάρις, σε πρόσφατη συνέντευξη στην εκπομπή «60 λεπτά» του CBS, επιβεβαίωσε την κατοχή ενός ημιαυτόματου πιστολιού Glock, υπογραμμίζοντας ότι έχει «ασφαλώς» πυροβολήσει, αλλά μόνο σε σκοπευτήριο. Όταν ρωτήθηκε αν διαθέτει κάποιο όπλο, απάντησε χαμογελώντας ότι έχει ένα Glock εδώ και αρκετό καιρό.

Μέχρι πρόσφατα, η Χάρις δεν είχε απασχολήσει πολύ με τη δημόσια δήλωση της κατοχής όπλου, τηρώντας μια γραμμή συνεπούς υποστήριξης για πιο αυστηρές ρυθμίσεις στην οπλοκατοχή, που είναι στρατηγική ευθυγραμμισμένη με το δημοκρατικό στρατόπεδο. Ωστόσο, η πολιτική κατάσταση με τις επερχόμενες εκλογές του Νοεμβρίου εναντίον του Ρεπουμπλικανού αντιπάλου Ντόναλντ Τραμπ, την έχει αναγκάσει να προσαρμόσει τη στάση της.

Στη διάρκεια των τελευταίων εκστρατειών, ο Τραμπ την έχει κατηγορήσει επανειλημμένα ότι θέλει να κατασχέσει τα όπλα των Αμερικανών πολιτών. Αν και το δικαίωμα στην οπλοκατοχή προστατεύεται από τη Δεύτερη Τροπολογία του Συντάγματος, η Χάρις αντεπεξήλθε σε αυτούς τους ισχυρισμούς, σημειώνοντας ότι ο συνυποψήφιός της, Τιμ Γουολς, επίσης διαθέτει ένα όπλο.

Επιπλέον, η Χάρις είχε αποκαλύψει νωρίτερα, στις αρχές Σεπτεμβρίου, στη διάσημη τηλεπαρουσιάστρια Όπρα Γουίνφρι, την κατοχή του όπλου της, προσθέτοντας πως είναι έτοιμη να πυροβολήσει όποιον παραβιάσει την κατοικία της.

Πηγή: naftemporiki.gr