Η Μελάνια Τραμπ Υπερασπίζεται το Δικαίωμα των Γυναικών στην Άμβλωση στην Αυτοβιογραφία της

Η Μελάνια Τραμπ αναφέρεται στα δικαιώματα των γυναικών στην άμβλωση στην αυτοβιογραφία της, η οποία αναμένεται να κυκλοφορήσει σύντομα, μόλις τέσσερις εβδομάδες πριν από τις προεδρικές εκλογές της 5ης Νοεμβρίου. Στο βιβλίο της, υποστηρίζει με πάθος ότι οι γυναίκες πρέπει να έχουν την αυτονομία να αποφασίζουν αν επιθυμούν να αποκτήσουν παιδιά, βασισμένες στις προσωπικές τους πεποιθήσεις. «Είναι απαραίτητο να διασφαλίζουμε ότι οι γυναίκες είναι ελεύθερες από κάθε παρέμβαση ή πίεση από την κυβέρνηση», τονίζει.

Το βιβλίο αποκαλύπτει ότι η πρώην πρώτη κυρία βρίσκεται σε αντίθεση με πολλές απόψεις του κόμματος του συζύγου της, Ντόναλντ Τραμπ. Σημειώνεται ότι ο Ντόναλντ Τραμπ έχει εκφράσει τη στήριξή του στις πολιτείες να επιβάλλουν περιορισμούς στις αμβλώσεις, ενώ η Μελάνια Τραμπ υπογραμμίζει τη σημασία του να επιτρέπεται στις γυναίκες να έχουν τον έλεγχο του σώματος τους.

«Γιατί άλλος, εκτός από την ίδια τη γυναίκα, θα πρέπει να έχει την εξουσία να αποφασίζει για το σώμα της;» αναρωτιέται η Μελάνια, προσθέτοντας ότι η στέρηση του δικαιώματος της γυναίκας να αποφασίζει για την εγκυμοσύνη της ισοδυναμεί με την αφαίρεση του ελέγχου της, κάτι που υποστηρίζει ότι είναι βασική της πεποίθηση για όλη την ενήλικη ζωή της.

Τον Ιούνιο του 2022, ο Ντόναλντ Τραμπ υπερηφανεύεται ότι το Ανώτατο Δικαστήριο, το οποίο είχε διορίσει, ανέτρεψε την απόφαση Roe vs Wade, που εγγυάτο το δικαίωμα στην άμβλωση σε ομοσπονδιακό επίπεδο, δίνοντας έτσι τη δυνατότητα σε πολιτείες να νομοθετούν σχετικά. Στη συνέχεια, περισσότερες από 20 πολιτείες υιοθέτησαν μέτρα που περιορίζουν ή απαγορεύουν τις αμβλώσεις.

Δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι οι Τραμπ και Χάρις μάχονται στήθος με στήθος, με αναγνωρίσιμες πολιτείες να διαδραματίζουν κρίσιμο ρόλο στις προεδρικές εκλογές. Ειδικότερα, οι Δημοκρατικοί πιστεύουν ότι το ζήτημα των αμβλώσεων μπορεί να είναι πλεονέκτημα για την Κάμαλα Χάρις. Στην πραγματικότητα, μια δημοσκόπηση έδειξε ότι η πλειοψηφία των ψηφοφόρων, συμπεριλαμβανομένου του 34% των Ρεπουμπλικανών, επιθυμεί ο επόμενος πρόεδρος να προστατεύσει ή να επαυξήσει την πρόσβαση στην άμβλωση.

Ιδιαίτερη ανησυχία εκφράζουν εκπρόσωποι της προεκλογικής εκστρατείας της Χάρις, καταγγέλλοντας ότι οι πολιτικές του Τραμπ θέτουν σε κίνδυνο την υγεία και την ελευθερία των γυναικών. «Δυστυχώς για τις γυναίκες σε όλη την Αμερική, ο σύζυγος της κυρίας Τραμπ διαφωνεί έντονα με εκείνη», σημειώνουν.

Πηγή: naftemporiki.gr