Η Σημασία της 28ης Οκτωβρίου στην Εθνική Μνήμη και Άμυνα

Η Εθνική Άμυνα, όπως τόνισε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Δένδιας στην ημερήσια διαταγή του για την εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940, είναι μια υποχρέωση που υπερβαίνει τα παραδοσιακά όρια. Ο ρόλος των ανδρών και γυναικών των Ενόπλων Δυνάμεων επεκτείνεται στην κοινωνία κατά τη διάρκεια κρίσεων, προσφέροντας υπηρεσίες που είναι ζωτικής σημασίας για την πατρίδα.

«Η σημερινή ημέρα είναι περισσότερο από μια απλή υπενθύμιση του παρελθόντος», σημείωσε ο κ. Δένδιας. «Αποτελεί μια πηγή έμπνευσης, αναζωπυρώνοντας τη συλλογική μνήμη μας και την εθνική μας αξιοπρέπεια, την οποία διατήρησαν οι πρόγονοί μας πριν από 84 χρόνια». Υπογράμμισε πως το «Όχι» του 1940 είναι μια διαχρονική απάντηση σε κάθε απόπειρα αμφισβήτησης της ανεξαρτησίας μας.

Η έκφραση της κοινής συλλογικής αντίληψης μέσω των Ενόπλων Δυνάμεων καταδεικνύει τη σημασία της αντίστασης και της υπεράσπισης των ιδανικών που καθοδηγούν την εθνική μας πορεία. Ο υπουργός τόνισε την ανάγκη προσαρμογής σε σύγχρονες συνθήκες, επισημαίνοντας ότι η δυνατότητα να επαναλάβουμε το «Όχι» αν χρειαστεί, ενδυναμώνεται από ισχυρές συμμαχίες και αποτελεσματικές Ένοπλες Δυνάμεις.

Ευχαρίστησε επίσης τους στρατιώτες και το πολιτικό προσωπικό για τη δέσμευσή τους και τους κάλεσε να τιμήσουν την επέτειο με πλήρη προσήλωση στα καθήκοντά τους, προειδοποιώντας ότι η Εθνική Άμυνα δεν επιτρέπει εφησυχασμό. Τα καθήκοντά τους απαιτούν διαρκή εγρήγορση και αφοσίωση.

Πηγή: naftemporiki.gr