Η Στρατηγική Αντίκρουση του Ισραήλ απέναντι στην Ιρανική Απειλή

Ο επισμηναγός ε.α., Στέφανος Καραβίδας, αναφέρθηκε σε πρόσφατες εξελίξεις στη Μέση Ανατολή και πώς αυτές μπορεί να επηρεάσουν την αντίδραση του Ισραήλ στις ιρανικές επιθέσεις. Σε συνέντευξή του στο κανάλι της Ναυτεμπορικής, κατά την εκπομπή «On Politics» με τον Φίλιππο Φιλιππακόπουλο, τόνισε τη σημασία της αποτροπής για την Ιερουσαλήμ.

«Το Ιράν δεν διαθέτει αυτή τη στιγμή την απαραίτητη αεροπορική ικανότητα για να αντεπεξέλθει αποτελεσματικά», σημείωσε ο κ. Καραβίδας. Ανέφερε, μάλιστα, ότι η αντιαεροπορική άμυνα του Ιράν θα κορεστεί γρηγορότερα σε σχέση με αυτή του Ισραήλ, ακόμη και αν οι φημολογούμενες συστοιχίες ρωσικών S-400 έχουν τοποθετηθεί στην περιοχή.

Αναφερόμενος στο στρατηγικό πλαίσιο, δήλωσε ότι πριν το Ισραήλ προχωρήσει σε επιθέσεις, θα πρέπει να εξαλείψει την αποτροπή που παρέχει το βαλλιστικό πρόγραμμα του Ιράν. «Η βαλλιστική απειλή είναι το μοναδικό εργαλείο με το οποίο το Ιράν μπορεί να επιτύχει πολιτικά ανταλλάγματα», πρόσθεσε ο επισμηναγός, επισημαίνοντας ότι η εξουδετέρωση αυτής της απειλής θα δώσει στο Ισραήλ την στρατιωτική κυριαρχία που επιθυμεί.

«Αυτός ο στόχος θα διευκολύνει τις μελλοντικές στρατιωτικές επιχειρήσεις εναντίον των πυρηνικών και ενδεχομένως ενεργειακών εγκαταστάσεων του Ιράν», κατέληξε ο κ. Καραβίδας.

Πηγή: naftemporiki.gr