Ιράν Απαντά σε Ισραηλινές Επιθέσεις με Αποφασιστικότητα Χωρίς Επιθυμία για Πόλεμο

Το Ιράν ανακοίνωσε την πρόθεσή του να αντιδράσει σθεναρά σε οποιαδήποτε ισραηλινή επίθεση στο έδαφός του, παρόλο που δηλώνει ότι δεν επιθυμεί να κλιμακωθεί ο πόλεμος στην περιοχή. Ο υπουργός Εξωτερικών της χώρας, Αμπας Αράγκτσι, δήλωσε σε τηλεφωνική συνομιλία με τον Αιγύπτιο ομόλογό του, Μπαντρ Αμπντελάτι, ότι η Ισλαμική Δημοκρατία «δεν φοβάται τον πόλεμο» και θα παρέχει «σταθερή και κατάλληλη» απάντηση σε νέες επιθέσεις από το Ισραήλ.

Στις 27 Σεπτεμβρίου, η δολοφονία του ηγέτη της Χεζμπολάχ, Χασάν Νασράλα, από το Ισραήλ προκάλεσε την έντονη αντίδραση της Τεχεράνης. Στην πρόσφατη επιθετική ενέργεια, το Ιράν εκτόξευσε περίπου 200 πυραύλους κατά του Ισραήλ, επισημαίνοντας ότι αυτή ήταν η δεύτερη άμεση επίθεση κατά του εχθρού, αποτέλεσμα της θανάτωσης ηγετών που ευθυγραμμίζονται με την Τεχεράνη και ενός στρατηγού των Φρουρών της Επανάστασης.

Από την πλευρά του, ο Ισραηλινός πρωθυπουργός, Μπενιαμίν Νετανιάχου, κατηγόρησε το Ιράν ότι έκανε ένα «μεγάλο λάθος» με τον πυραυλικό του αντιπερισπασμό. Επίσης, η δήλωση των Ηνωμένων Πολιτειών για συζητήσεις σχετικά με μια κοινή απάντηση με το Ισραήλ προκάλεσε ανησυχία στην Τεχεράνη, με τον αρχηγό του επιτελείου του Ιράν να προειδοποιεί ότι η χώρα θα χτυπήσει την ισραηλινή υποδομή αν δεχθεί επίθεση.

Πηγή: naftemporiki.gr