Ιράν Προειδοποιεί ΗΠΑ για Στρατιωτική Παρουσία στο Ισραήλ

Το Ιράν εκφράζει την ανησυχία του για τη στρατιωτική παρουσία των ΗΠΑ στο Ισραήλ, προειδοποιώντας ότι θα πρέπει οι αμερικανικές δυνάμεις να κρατηθούν μακριά. Αυτή η προειδοποίηση ήρθε μέσω ανάρτησης του υπουργού Εξωτερικών του Ιράν, Αμπάς Αραγκτσί, στην πλατφόρμα X. Στην ανακοίνωσή του, ο Αραγκτσί τονίζει τις πιθανές μετακινήσεις συστημάτων Terminal High Altitude Area Defense (THAAD) στο Ισραήλ και τις συνέπειες που αυτές θα μπορούσαν να έχουν.

Ο υπουργός αναφέρεται στην πολλαπλή προμήθεια όπλων από τις Ηνωμένες Πολιτείες προς το Ισραήλ, υπογραμμίζοντας ότι η ανάπτυξη στρατιωτών για τη λειτουργία αυτών των αμερικανικών πυραυλικών συστημάτων εκθέτει τις ζωές τους σε κίνδυνο. «Οι ΗΠΑ έχουν παραδώσει ποσότητα ρεκόρ όπλων στο Ισραήλ», σημειώνει στην ανάρτησή του, προσθέτοντας ότι «τώρα θέτουν επίσης σε κίνδυνο τις ζωές των στρατιωτών τους».

Ο Αραγκτσί καταλήγει αναφέροντας ότι, παρά τις προσπάθειες του Ιράν να περιορίσει έναν ολοκληρωτικό πόλεμο στην περιοχή, δεν υπάρχουν “κόκκινες γραμμές” όταν πρόκειται για την υπεράσπιση του λαού και των συμφερόντων τους.

Πηγή: naftemporiki.gr