Καταγγελία πρώην μοντέλου κατά του Ντόναλντ Τραμπ για σεξουαλική επίθεση την δεκαετία του 1990

Ακόμη μία γυναίκα κατηγορεί τον πρώην πρόεδρο των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, για σεξουαλική επίθεση. Η Στέισι Γουίλιαμς, πρώην μοντέλο, υποστηρίζει ότι κακοποιήθηκε τη δεκαετία του 1990, όταν τους σύστησε ο γνωστός παιδεραστής Τζέφρι Έπστιν. Οι αποκαλύψεις της, που έγιναν σε δημόσια εκδήλωση, δημοσιεύτηκαν αρχικά από τον Guardian.

Σύμφωνα με την Γουίλιαμς, η επίθεση φέρεται να διαπράχθηκε στο Trump Tower στη Νέα Υόρκη, την άνοιξη του 1993. Καθώς επισκέφθηκε τον ουρανοξύστη του Τραμπ, έπειτα από πρόσκληση του Έπστιν, υποστηρίζει ότι ο Τραμπ τη θώπευσε, αγγίζοντας «τα στήθη της», τη μέση και τα οπίσθιά της. Η ίδια δήλωσε ότι έμεινε «παγωμένη» και «βαθιά συγχυσμένη», ενώ νομίζει ότι είδε τους δύο άνδρες να χαμογελούν ο ένας στον άλλο.

Η εκστρατεία του Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος είναι υποψήφιος για τις προεδρικές εκλογές της 5ης Νοεμβρίου, δεν αντέδρασε αμέσως στις καταγγελίες. Η εκπρόσωπός του, Κάρολαϊν Λίβιτ, χαρακτήρισε την κατηγορία «ψευδή» και υποστήριξε ότι προέρχεται από μια «ακτιβίστρια υπέρ του Μπαράκ Ομπάμα», προσθέτοντας ότι η δήλωση ανακοινώθηκε «από την εκστρατεία της Χάρις» τη στιγμή που οι εκλογές πλησιάζουν.

Η Στέισι Γουίλιαμς δήλωσε πως ένιωσε «ταπεινωμένη» μετά την επίθεση και εξέφρασε την ανησυχία της σχετικά με την πιθανότητα επιστροφής του Τραμπ στον Λευκό Οίκο, τονίζοντας ότι αυτό θα ήταν ο «χειρότερος εφιάλτης» για εκείνη. Επιπλέον, ανέφερε ότι έλαβε καρτ-ποστάλ υπογεγραμμένη από τον Τραμπ, λίγο καιρό μετά το φερόμενο περιστατικό.

Το 2023, ο πρώην πρόεδρος είχε κριθεί ένοχος από ενόρκους σε αστική δίκη στη Νέα Υόρκη για σεξουαλική επίθεση το 1996 σε βάρος της πρώην δημοσιογράφου Ελίζαμπεθ Τζιν Κάρολ.

Πηγή: naftemporiki.gr