Κατάσταση Υψηλού Συναγερμού στο Ισραήλ μετά τον Θάνατο του Ηγέτη της Χεζμπολάχ

Το Ισραήλ έχει τεθεί σε κατάσταση υψηλού συναγερμού ενόψει μιας πιθανής ευρύτερης σύγκρουσης, έπειτα από τον θάνατο του ηγέτη της Χεζμπολάχ, Χασάν Νασράλα. Σύμφωνα με τον ισραηλινό στρατό, υπάρχει ελπίδα ότι αυτό το γεγονός θα επιφέρει αλλαγές στη στρατηγική της οργάνωσης. «Ελπίζουμε πως αυτό θα αλλάξει τις ενέργειες της Χεζμπολάχ», δήλωσε ο αντισυνταγματάρχης Ναντάβ Σοσάνι σε ενημέρωση για τους δημοσιογράφους.

Η κατάσταση επιδεινώνεται, καθώς η Χεζμπολάχ έχει ήδη ξεκινήσει επιθέσεις εναντίον του Ισραήλ εδώ και ένα χρόνο. «Είναι ασφαλές να υποθέσουμε ότι θα συνεχίσουν τις επιθέσεις τους ή θα προσπαθήσουν να το κάνουν», πρόσθεσε ο Σοσάνι. Βέβαια, δεν έχουν δοθεί νέες οδηγίες στους Ισραηλινούς πολίτες, καθώς οι τρέχουσες εντολές διατηρούν μεγάλο τμήμα της χώρας σε κατάσταση υψηλού συναγερμού.

Σύμφωνα με τον Σοσάνι, η Χεζμπολάχ έχει κλιμακώσει την επιθετική της δράση εδώ και ένα χρόνο, με το Ιράν να υποστηρίζει την οργάνωση αυτή, καθώς και άλλες ομάδες στην περιοχή. «Άρα είμαστε έτοιμοι για μια ευρύτερη κλιμάκωση; Ναι. Είμαστε σε έναν πόλεμο σε πολλά μέτωπα, για έναν χρόνο, με τις δυνάμεις μας σε υψηλό συναγερμό», ανέφερε.

Εν τω μεταξύ, η Χεζμπολάχ ανακοίνωσε πως προχώρησε σε επιθέσεις εναντίον ισραηλινών περιοχών, όπως η Ρος Πίνα, ως απάντηση στις ισραηλινές επιθέσεις κατά πόλεων και αμάχων στον Λίβανο. Πηγή: naftemporiki.gr