Καταστροφική κακοκαιρία πλήττει τη βόρεια Ιταλία με πλημμύρες και θανάτους

Σε εξέλιξη βρίσκεται έντονη κακοκαιρία στη βορειοανατολική Ιταλία, με σφοδρές βροχοπτώσεις που έχουν προκαλέσει σοβαρές πλημμύρες από την υπερχείλιση ποταμών. Στην περιοχή Πιανόρο της Μπολόνια, ένας άνδρας παρασύρθηκε από τα ορμητικά νερά και ανασύρθηκε νεκρός, ενώ οι αρχές συνεχίζουν τις έρευνες για έναν αγνοούμενο.

Οι περιοχές που πλήττονται περιλαμβάνουν τη Μπολόνια, τη Μόντενα, τη Ρέτζιο Εμίλια, τη Ραβένα και την Πιατσέντσα. Ο δήμαρχος της Μπολόνια, Ματέο Λέπορε, προειδοποίησε τους κατοίκους να αποφύγουν τις μετακινήσεις και να αναζητήσουν καταφύγιο σε υψηλότερα επίπεδα των κτιρίων τους. Οι προσπάθειες αντιμετώπισης των προβλημάτων δυσχεραίνονται από το γεγονός ότι οι μετεωρολογικές προβλέψεις δεν είχαν προειδοποιήσει για την ένταση του φαινομένου.

Στη συνέχεια, η επιχειρησιακή επιτροπή της Ιταλικής Πολιτικής Προστασίας συνεδριάζει για να εξετάσει την παροχή πρόσθετης βοήθειας στους κατοίκους που έχουν εκκενώσει τα σπίτια τους. Οι ζημιές στον γεωργικό τομέα είναι προς το παρόν ανυπολόγιστες.

Η κακοκαιρία αναμένεται να επεκταθεί σήμερα στις περιοχές της Κάτω Ιταλίας, με ιδιαίτερη έμφαση σε Νάπολη, Μπάρι, Καλαβρία και Μπαζιλικάτα. Επίσης, στην περιφέρεια Βένετο της βορειοανατολικής Ιταλίας, αναβλήθηκαν όλοι οι αγώνες ποδοσφαίρου ερασιτεχνικών συλλόγων λόγω της σφοδρής κακοκαιρίας.

Πηγή: naftemporiki.gr