Κλιμάκωση των Εντάσεων μεταξύ Ισραήλ και Ιράν με Στρατηγικές Επιθέσεις στην Περιοχή

Η κατάσταση παραμένει έκρυθμη σε όλα τα μέτωπα, καθώς η ισραηλινή κυβέρνηση του Μπενιαμίν Νετανιάχου δεν αποδέχεται τις εκκλήσεις για αυτοσυγκράτηση από τις ΗΠΑ και τη διεθνή κοινότητα. Σε αυτό το κλίμα, η Χεζμπολάχ του Λιβάνου, υποστηριζόμενη από το Ιράν, ανακοίνωσε ότι επιτέθηκε στη «βάση Σαχνίν» του Ισραήλ, που σχετίζεται με στρατιωτικές βιομηχανίες στον κόλπο της Χάιφα, εξαπολύοντας ρουκέτες.

Ο Ισραηλινός στρατός φαίνεται αποφασισμένος να ανταποκριθεί με ένα σημαντικό πλήγμα στο Ιράν, το οποίο πιθανόν να πραγματοποιηθεί το Σαββατοκύριακο. Οι εκτιμήσεις υποδεικνύουν ότι οι στόχοι μπορεί να είναι πετρελαϊκές εγκαταστάσεις και στρατιωτικές βάσεις. Προς το παρόν, οι στρατιωτικές επιχειρήσεις δεν θα περιλαμβάνουν πυρηνικές εγκαταστάσεις, καθώς αυτό θα απαιτούσε τη στήριξη των ΗΠΑ, της οποίας οι Ισραηλινοί πιστεύουν ότι δεν θα έχουν τη δυνατότητα να εξασφαλίσουν.

Ταυτόχρονα, οι αεροπορικές επιδρομές και οι χερσαίες επεμβάσεις στον Λίβανο συνεχίζονται, με την κατάσταση να θυμίζει όλο και περισσότερο τις συγκρούσεις στη Γάζα. Η παραδοσιακή ισορροπία αποτροπής μεταξύ Ισραήλ και Ιράν φαίνεται να έχει ανατραπεί, με το Ισραήλ να έχει πλέον την υπεροχή.

Πηγή: naftemporiki.gr