Μαζική διαδήλωση στη Μαδρίτη για την παραίτηση του πρωθυπουργού Σάντσεθ

Δεκάδες χιλιάδες πολίτες συγκεντρώθηκαν σήμερα στη Μαδρίτη, ανταποκρινόμενοι στην πρόσκληση δεξιών κομμάτων, με αίτημα την παραίτηση του σοσιαλιστή πρωθυπουργού Πέδρο Σάντσεθ και τη διοργάνωση πρόωρων βουλευτικών εκλογών. Σύμφωνα με πληροφορίες από τις κυβερνητικές υπηρεσίες, περίπου 25.000 άτομα συμμετείχαν στη διαδήλωση, ενώ οι διοργανωτές υποστηρίζουν ότι ο αριθμός φτάνει τους 400.000.

Οι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν στην πλατεία της Καστίλης κρατώντας ισπανικές σημαίες και πλακάτ με συνθήματα όπως «Ο Σάντσεθ κατέστρεψε την Ισπανία», διαδηλώνοντας επίσης κατά της μετανάστευσης. Περισσότερες από εκατό παρατάξεις στήριξαν αυτή την κινητοποίηση, ανάμεσά τους το Λαϊκό Κόμμα (PP) και το ακροδεξιό Vox, υιοθετώντας το σύνθημα «Υπέρ της ενότητας, της αξιοπρέπειας, του δικαίου και της ελευθερίας. Βουλευτικές εκλογές τώρα!».

Ο ηγέτης του Vox, Σαντιάγκο Αμπασκάλ, μίλησε στους δημοσιογράφους, κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι «καταστρέφει τους Ισπανούς» και υποστηρίζοντας ότι οι πολίτες είναι σήμερα φτωχότεροι από όταν ανέλαβε την εξουσία ο Σάντσεθ, αναφέροντας ότι τους είναι πιο δύσκολο να τα βγάλουν πέρα. Προσέθεσε επίσης ότι η κυβέρνηση του Σάντσεθ αυξάνει την παράτυπη μετανάστευση.

Οι ομιλητές στη συγκέντρωση τόνισαν διάφορες αποφάσεις που ελήφθησαν από την κυβέρνηση, όπως την αμνηστία που δόθηκε σε πρωταγωνιστές της απόπειρας απόσχισης της Καταλονίας, καθώς και τις συμφωνίες με αυτονομιστικά και βασκικά κόμματα. Επιπλέον, αναφέρθηκαν σε ερευνών για διαφθορά και αθέμιτη άσκηση επιρροής σε αξιωματούχους του Σοσιαλιστικού Κόμματος και τη σύζυγο του Σάντσεθ, Μπεγκόνα Γκόμεθ.

Πηγή: naftemporiki.gr