Νέος Αρχηγός του Φιλελεύθερου Δημοκρατικού Κόμματος ο Σιγκέρου Ισίμπα

Ο Σιγκέρου Ισίμπα, πρώην υπουργός Άμυνας της Ιαπωνίας, εκλέχθηκε σήμερα ως νέος αρχηγός του κυβερνώντος Φιλελεύθερου Δημοκρατικού Κόμματος (PLD), αναλαμβάνοντας την πρωθυπουργία από τον παραιτηθέντα Φούμιο Κισίντα. Ο Ισίμπα, 67 ετών, επικράτησε οκτώ συνυποψηφίων του και, στον τελικό γύρο, της Σανάε Τακαίτσι, η οποία είναι η πρώτη γυναίκα που διαγωνίζεται για το ανώτατο κυβερνητικό αξίωμα.

Με την υποστήριξη 1,1 εκατομμυρίων μελών και των 368 βουλευτών του κόμματος στις εσωκομματικές εκλογές, η νίκη του Ισίμπα επιβεβαιώνει την κυριαρχία του Φιλελεύθερου Δημοκρατικού Κόμματος και στα δύο σώματα της ιαπωνικής βουλής. Ο Ισίμπα, που έχει μακρά θητεία στον τομέα της άμυνας, δήλωσε ότι σκοπεύει να προστατεύσει τη χώρα και τη διεθνή κοινότητα, στοχεύοντας στη δημιουργία μιας Ιαπωνίας όπου όλοι θα απολαμβάνουν την ευτυχία και την ασφάλεια.

Ο Ισίμπα διαδέχεται τον Φούμιο Κισίντα, ο οποίος αποσύρθηκε από την πολιτική σκηνή μετά από τρία χρόνια στον κυβερνητικό θώκο. Ο Κισίντα ανακοίνωσε την απόφαση του να μην είναι ξανά υποψήφιος για την αρχηγία του PLD στις 14 Αυγούστου. Ο νέος πρωθυπουργός είναι βουλευτής της περιοχής Τοτόρι στη νοτιοδυτική Ιαπωνία και είναι παντρεμένος με δύο θυγατέρες.

Πηγή: naftemporiki.gr