Ντι Κάπριο Στηρίζει Κάμαλα Χάρις για τις Προεδρικές Εκλογές των ΗΠΑ

Ο Λεονάρντο Ντι Κάπριο, ο βραβευμένος με Όσκαρ ηθοποιός, εξέφρασε τη στήριξή του στην Κάμαλα Χάρις για την προεδρία των ΗΠΑ μέσω ενός βίντεο που δημοσίευσε στο Instagram. Στο κλιπ, τονίζει την αναγκαιότητα λήψης γενναίων αποφάσεων για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής, λέγοντας: «Η κλιματική αλλαγή σκοτώνει τη γη και καταστρέφει την οικονομία μας, χρειαζόμαστε ένα γενναίο σχέδιο για να σώσουμε την οικονομία μας, τον πλανήτη μας και τους εαυτούς μας».

Ο ηθοποιός γνωστός για την έμπνευσή του γύρω από την προστασία του περιβάλλοντος, έχει ιδρύσει το 1998 το «Leonardo DiCaprio Institute» για την υποστήριξη περιβαλλοντικών δράσεων και πρωτοβουλιών. Στη δημοσίευση του, αναφέρθηκε στις πρόσφατες καταστροφές από τους τυφώνες Helene και Milton, τις οποίες χαρακτήρισε «αφύσικες, που προκαλούνται από την κλιματική αλλαγή». Επιπλέον, επαίνεσε τους φιλόδοξους στόχους της Χάρις για καθαρούς μηδενικούς εκπομπές έως το 2050 και την ανάπτυξη μιας πράσινης οικονομίας.

Σημαντικό είναι ότι, ως αντιπρόεδρος, η Χάρις υπερψήφισε τον νόμο για τη μείωση του πληθωρισμού, ένα κεντρικό νομοσχέδιο του Προέδρου Τζο Μπάιντεν για το κλίμα, το οποίο εγκρίθηκε μόνο με την υποστήριξη των Δημοκρατικών. Ο Ντι Κάπριο κατηγόρησε τον Τραμπ για την απόσυρση των ΗΠΑ από τη συμφωνία του Παρισιού σχετικά με το κλίμα και την κατάργηση βασικών περιβαλλοντικών μέτρων, σημειώνοντας ότι συνεχίζει να αρνείται τα γεγονότα και την επιστήμη.

«Χρειαζόμαστε ηγέτες που είναι έτοιμοι να θεσπίσουν πολιτικές για το κλίμα που θα βοηθήσουν στη διάσωση του πλανήτη και γι’ αυτό θα ψηφίσω την Κάμαλα Χάρις στις 5 Νοεμβρίου», πρόσθεσε.

Πηγή: naftemporiki.gr