Οριακή Κόντρα Τραμπ και Χάρις Σύμφωνα με Νέα Δημοσκόπηση

Σύμφωνα με δημοσκοπήσεις, ο πρώην πρόεδρος και υποψήφιος των Ρεπουμπλικάνων Ντόναλντ Τραμπ φαίνεται να έχει ελαφρύ προβάδισμα έναντι της Δημοκρατικής αντιπάλου του, αντιπροεδρίας Κάμαλα Χάρις. Μια πρόσφατη δημοσκόπηση που δημοσιεύθηκε στην ψηφιακή έκδοση της εφημερίδας Wall Street Journal δείχνει τον Τραμπ να συγκεντρώνει το 47% στην πρόθεση ψήφου, έναντι 45% της Χάρις.

Αυτή η δημοσκόπηση πραγματοποιήθηκε σε δείγμα 1.500 εγγεγραμμένων ψηφοφόρων από τις 19 έως τις 22 Οκτωβρίου. Οι ερευνητές επισημαίνουν ότι η διαφορά μεταξύ των δύο υποψηφίων είναι εντός του ορίου του στατιστικού σφάλματος (±2,5%). Παράλληλα, η WSJ σημειώνει ότι η μέτρηση καταγράφει μια αλλαγή τάσης, καθώς η Κάμαλα Χάρις προηγείτο με διαφορά δύο μονάδων σε προηγούμενη δημοσκόπηση της εφημερίδας, τον Αύγουστο.

Σε αντίθεση, μια πιο πρόσφατη δημοσκόπηση του ινστιτούτου Ipsos και του πρακτορείου ειδήσεων Reuters δείχνει την Κάμαλα Χάρις να προηγείται με οριακή διαφορά (46-43%). Επιπλέον, η Χάρις έχει χαρακτηρίσει τον Τραμπ “φασίστα”, ενώ εκείνος καυχιέται ότι έχει καθημερινές επαφές με τον Νετανιάχου.

Πηγή: naftemporiki.gr