Ρωσία Αντιδρά στη Δήλωση Ζελένσκι Περί Εξαναγκασμού σε Ειρήνη

Η δήλωση του Ουκρανού προέδρου Βολοντίμιρ Ζελένσκι, περί «εξαναγκασμού» της Ρωσίας σε συμφωνία ειρήνης, προκάλεσε την αντίδραση της Μόσχας. Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ, χαρακτήρισε τη δήλωση ως «ολέθριο σφάλμα» που θα έχει επιπτώσεις για το Κίεβο. «Μια τέτοια θέση είναι ένα ολέθριο σφάλμα, ένα συστημικό σφάλμα. Πρόκειται για μια ουσιαστική παρανόηση, η οποία αναπόφευκτα θα έχει συνέπειες για το καθεστώς του Κιέβου» δήλωσε ο Πεσκόφ, προσθέτοντας πως η Ρωσία δεν μπορεί να εξαναγκαστεί σε υπογραφή ειρηνικής συμφωνίας.

Ο Ζελένσκι, μιλώντας χθες Τρίτη από τη Νέα Υόρκη, ζήτησε από το Συμβούλιο Ασφαλείας να επιβάλει την ειρήνη στην Ρωσία, σημειώνοντας ότι «ο Πούτιν έχει παραβιάσει τόσους διεθνείς κανόνες, δεν πρόκειται να σταματήσει μόνος του». Υπογράμμισε πως η Ρωσία είναι η μοναδική που επιτίθεται σε αυτόν τον πόλεμο και παραβιάζει τον καταστατικό χάρτη του ΟΗΕ.

Ο Πεσκόφ, από την πλευρά του, τόνισε ότι η Ρωσία θέλει την ειρήνη, αλλά αυτή δεν μπορεί να της επιβληθεί. Ανέφερε πως «είναι αδύνατον να εξαναγκαστεί η Ρωσία σε ειρήνη» και ότι η χώρα του υποστηρίζει την ειρηνική επίλυση της σύγκρουσης, υπό την προϋπόθεση της εξασφάλισης των θεμελίων της ασφάλειάς της.

Πηγή: naftemporiki.gr