Ρωσία Καταρρίπτει Σαρωτικά Ουκρανικά Δrones Πάνω Από Μόσχα και Άλλες Περιφέρειες

Η ρωσική αντιαεροπορική άμυνα κατέρριψε 110 ουκρανικά drones την περασμένη νύχτα σε χωρικές περιοχές γύρω από τη Μόσχα. Όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Άμυνας, 43 από αυτά καταρρίφθηκαν πάνω από την περιφέρεια του Κουρσκ, όπου οι ουκρανικές δυνάμεις έχουν ξεκινήσει χερσαία επιχείρηση από τον Αύγουστο.

Επιπλέον, 27 μη επανδρωμένα αεροσκάφη καταρρίφθηκαν στην περιφέρεια του Λίπετσκ, ενώ 18 στην περιοχή του Οριόλ. Σημαντικός αριθμός, 21 drones, καταρρίφθηκε στις περιφέρειες του Νίζνι-Νόβγκοροντ, του Μπέλγκοροντ και του Μπριάνσκ, και ένα στο κέντρο της Μόσχας.

Το ρωσικό κανάλι SHOT στο Telegram ανέφερε ότι κάποια από τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη επιχείρησαν να επιτεθούν στην Κρατική Επιχείρηση Ya. M. Sverdlov στην πόλη Τζερζίνσκ, που βρίσκεται περίπου 400 χιλιόμετρα ανατολικά της Μόσχας. Η συγκεκριμένη επιχείρηση είναι γνωστή για την παραγωγή εκρηκτικών που χρησιμοποιούν οι ρωσικές δυνάμεις στον πόλεμο κατά της Ουκρανίας, και έχει υποστεί κυρώσεις από ΗΠΑ και ΕΕ.

Κατά τη διάρκεια της επίθεσης αυτής, τέσσερις πυροσβέστες τραυματίσθηκαν ελαφρά από θραύσματα. Ο κυβερνήτης της περιφέρειας δήλωσε πως δεν διευκρινίστηκε ποιος ακριβώς στόχος δέχθηκε την επίθεση.

Πηγή: naftemporiki.gr