Ρωσικό πλήγμα τραυματίζει τέσσερις ανθρώπους στην πόλη Κουπιάνσκ της Ουκρανίας

Τέσσερις άνθρωποι έχουν τραυματιστεί από ρωσικό πλήγμα στην πόλη Κουπιάνσκ, η οποία βρίσκεται στη βορειοανατολική Ουκρανία, σύμφωνα με τον κυβερνήτη της περιοχής Χαρκόβου, Όλεχ Σινεχούμποφ. Αρχικά, ο Σινεχούμποφ είχε ανακοινώσει δύο θανάτους και τρεις τραυματισμούς, αλλά αργότερα διόρθωσε την πληροφορία, λέγοντας ότι οι τραυματίες είναι τέσσερις, μεταξύ των οποίων μια γυναίκα που ανασύρθηκε από τα συντρίμια.

Ο κυβερνήτης περιέγραψε ότι ο εχθρός χτύπησε κοντά σε κατάστημα και στην αγορά της πόλης, ενώ ανέφερε ότι ένα διώροφο εμπορικό κτίριο υπέστη ζημιές και ότι οι παράθυρα των γύρω σπιτιών καταστράφηκαν.

Η Ρωσία κατέλαβε το Κουπιάνσκ τις πρώτες ημέρες της εισβολής το 2022, όμως εκδιώχθηκε από τις ουκρανικές δυνάμεις σε μια ταχεία αντεπίθεση τον Σεπτέμβριο της ίδιας χρονιάς. Τους τελευταίους μήνες, οι ρωσικές δυνάμεις έχουν αρχίσει πάλι να προχωρούν προς την πόλη, πλησιάζοντας τώρα σε απόσταση μικρότερη των 4 χιλιομέτρων από τα βόρεια προάστιά της, όπως καταγράφεται σε δημόσια διαθέσιμους χάρτες.

Στον αέρα, η Ουκρανία ανακοίνωσε ότι κατέρριψε 40 από τα 50 ρωσικά drones που εκτοξεύθηκαν κατά τη διάρκεια νυχτερινής επίθεσης, με επτά από αυτά να χάνουν επαφή με τα ραντάρ. Το Κίεβο ενημέρωσε ότι ένα drone παραμένει στον ουκρανικό εναέριο χώρο, ενώ δύο άλλα κατευθύνθηκαν προς τη Ρωσία και τη Λευκορωσία.

Πηγή: naftemporiki.gr