Σφοδρή Μάχη στο Λίβανο με Πέντε Νεκρούς Ισραηλινούς Στρατιώτες

Πέντε Ισραηλινοί στρατιώτες σκοτώθηκαν και επτά τραυματίστηκαν σε πρόσφατη μάχη στο νότιο Λίβανο, όπως ανακοίνωσαν οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις. Ανάμεσα στους νεκρούς περιλαμβάνονται δύο αξιωματικοί και τρία μέλη της επίλεκτης Ταξιαρχίας Golani, ενώ η κατάσταση για τρεις από τους τραυματίες θεωρείται «σοβαρή».

Η εξέλιξη αυτή συνέβη κατά τη διάρκεια επιχείρησης που πραγματοποίησαν Ισραηλινοί στρατιώτες το βράδυ της Τετάρτης, όταν έκαναν έφοδο σε πολυώροφο κτίριο και ανακάλυψαν υπόγειες σήραγγες. Σε αυτήν την επιχείρηση, οι στρατιώτες ήρθαν αντιμέτωποι με τέσσερις μαχητές της Χεζμπολάχ, οδηγώντας σε σφοδρή ανταλλαγή πυρών. Στο τέλος της σύγκρουσης, όλοι οι μαχητές της Χεζμπολάχ απώλεσαν τη ζωή τους.

Λίγο μετά μεσάνυχτα, η Χεζμπολάχ προχώρησε σε ανακοίνωση σχετικά με την «μετάβαση σε μια νέα κλιμάκωση της αντιπαράθεσης με το Ισραήλ». Στην ίδια δήλωση, υποστηρίζει ότι από την 1η Οκτωβρίου, οπότε ξεκίνησαν οι χερσαίες στρατιωτικές επιχειρήσεις του Ισραήλ στον Λίβανο, οι απώλειες των Ισραηλινών δυνάμεων έχουν φτάσει τους 55 νεκρούς και πάνω από 500 τραυματίες.

Πηγή: naftemporiki.gr