Σκοτώθηκε ανώτατος αξιωματικός των Φρουρών της Επανάστασης από ισραηλινά πλήγματα στη Βηρυτό

Ο αναπληρωτής διοικητής των Φρουρών της Επανάστασης του Ιράν, Αμπάς Νιφορουσάν, επλήγη θανατηφόρα από ισραηλινά αεροπορικά πλήγματα στη Βηρυτό του Λιβάνου. Ιρανικά μέσα ενημέρωσης επιβεβαίωσαν την είδηση, indicando ότι ο Νιφορουσάν σκοτώθηκε κατά τη διάρκεια της συγκεκριμένης επιδρομής, που σημειώθηκε χθες, Παρασκευή.

Σύμφωνα με το apnews, το Ιράν ανακοίνωσε το Σάββατο ότι ένας στρατηγός της παραστρατιωτικής Φρουράς της Επανάστασης, ο οποίος είχε υποστεί κυρώσεις από τις Ηνωμένες Πολιτείες, βρήκε επίσης τον θάνατό του στην ίδια αεροπορική επιδρομή.

Κατά τις τελευταίες πληροφορίες, ο ανώτατος ηγέτης του Ιράν, Αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ, μεταφέρθηκε σε ασφαλή τοποθεσία για την προστασία του, με ενισχυμένα μέτρα ασφάλειας. Δύο αξιωματούχοι ανέφεραν στο Reuters ότι η μετακίνηση αυτή έγινε με σκοπό την προφύλαξή του.

Οι ίδιες πηγές σημείωσαν ότι το Ιράν διατηρεί στενή επαφή με τη Χεζμπολάχ του Λιβάνου και άλλες περιφερειακές οργανώσεις για να καθορίσουν τις επόμενες ενέργειές τους, ενόψει των τελευταίων εξελίξεων μετά την ανακοίνωση του Ισραήλ ότι εξουδετέρωσε τον αρχηγό της Χεζμπολάχ, Χασάν Νασράλα.

Πηγή: naftemporiki.gr