Στρατιωτική βοήθεια 1,4 δισεκατομμυρίων ευρώ για την Ουκρανία από τους δυτικούς εταίρους

Δηλώσεις σχετικά με την στρατιωτική βοήθεια προς την Ουκρανία έκανε ο καγκελάριος Όλαφ Σολτς, υποδεχόμενος τον πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι στην Καγκελαρία. Ο κ. Σολτς ανακοίνωσε ότι έως το τέλος του έτους θα παραδοθεί επιπλέον στρατιωτικός εξοπλισμός αξίας 1,4 δισεκατομμυρίων ευρώ, με τη στήριξη των εταίρων Δανίας, Βελγίου και Νορβηγίας. Ο εξοπλισμός περιλαμβάνει συστήματα αεράμυνας Iris-T και Skynex, αντιαεροπορικά συστήματα Gepard, καθώς και άρματα μάχης, τεθωρακισμένα, οχήματα μεταφοράς προσωπικού, drones και πυρομαχικά.

Ο καγκελάριος υπογράμμισε την δέσμευση της Γερμανίας στην υποστήριξη της Ουκρανίας και καταδίκασε τις ρωσικές επιθέσεις κατά των ουκρανικών υποδομών, οι οποίες αποσκοπούν στην αποδυνάμωση της αντίστασης των Ουκρανών. Επιπλέον, ζήτησε εκ νέου τη διοργάνωση ειρηνευτικής διάσκεψης με συμμετοχή της Ρωσίας, κάτι που όπως σημείωσε, συμφωνεί και ο πρόεδρος Ζελένσκι.

Από την πλευρά του, ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι ευχαρίστησε τον Σολτς για την στήριξή του και ανέφερε ότι οι παραδοθείσες αμυντικές ικανότητες από τη Γερμανία είχαν σημαντικό αντίκτυπο στη διάσωση χιλιάδων ζωών. Τόνισε ότι η Γερμανία έχει προσφέρει περισσότερη βοήθεια στην αεράμυνα της Ουκρανίας σε σύγκριση με άλλες χώρες και ζήτησε η στήριξη αυτή να παραμείνει σταθερή προκειμένου να συνεχιστεί ο αγώνας κατά της ρωσικής εισβολής. Ο Ζελένσκι τόνισε την ανάγκη για μια δίκαιη ειρήνη.

Πηγή: naftemporiki.gr