Συνάντηση Τραμπ και Ζελένσκι για τον τερματισμό του πολέμου στην Ουκρανία

Ο υποψήφιος των Ρεπουμπλικάνων, Ντόναλντ Τραμπ, επεσήμανε τη σημασία της συνεργασίας με τη Ρωσία και την Ουκρανία με στόχο την επίλυση του πολέμου μεταξύ των δύο χωρών. Οι δηλώσεις του έγιναν στη διάρκεια της συνάντησής του με τον Ουκρανό πρόεδρο, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, στη Νέα Υόρκη. Ο Ζελένσκι, σε δηλώσεις του, εξέφρασε την επιθυμία του να συζητήσει με τον Τραμπ το λεγόμενο “σχέδιο νίκης” για την Ουκρανία.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ο Τραμπ επαίνεσε τον Ζελένσκι, αλλά τόνισε ότι διατηρεί επίσης μια σταθερή σχέση με τον Ρώσο πρόεδρο, Βλαντίμιρ Πούτιν. «Έχω μια πολύ καλή σχέση (με τον Ζελένσκι) και έχω επίσης μια πολύ καλή σχέση με τον πρόεδρο Πούτιν», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο Τραμπ πρόσθεσε ότι εφόσον κερδίσει τις επερχόμενες εκλογές στις ΗΠΑ, πιστεύει ότι θα μπορέσει να προσφέρει μια γρήγορη λύση για τον πόλεμο. “Αν κερδίσουμε θα δώσουμε τη λύση γρήγορα”, δήλωσε.

Η συνάντηση Τραμπ – Ζελένσκι πραγματοποιήθηκε μετά από προηγούμενες επικρίσεις του πρώην προεδρεύοντα σχετικά με την ικανότητα της Ουκρανίας να νικήσει τον πόλεμο. Παράλληλα, ο Ζελένσκι είχε προηγουμένως συναντηθεί με τον Δημοκρατικό πρόεδρο Τζο Μπάιντεν και την αντιπρόεδρο Κάμαλα Χάρις, οι οποίοι είναι υποψήφιοι στις εκλογές της 5ης Νοεμβρίου.

Πηγή: naftemporiki.gr