Συνομιλία Λόιντ Όστιν και Γιοάβ Γκάλαντ για την Αστάθεια της Μέσης Ανατολής και την Υποστήριξη των ΗΠΑ στο Ισραήλ

Ο Αμερικανός υπουργός Άμυνας, Λόιντ Όστιν, είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Ισραηλινό ομόλογό του, Γιοάβ Γκάλαντ. Κατά τη διάρκεια της συνομιλίας, οι δύο υπουργοί εστίασαν στις «αποσταθεροποιητικές ενέργειες του Ιράν στη Μέση Ανατολή», όπως δήλωσε το αμερικανικό Πεντάγωνο, και αντάλλαξαν απόψεις για την τρέχουσα κατάσταση στο Λίβανο, καθώς και στην ευρύτερη περιοχή.

Ο Όστιν εξέφρασε τη στήριξη των Ηνωμένων Πολιτειών, επιβεβαιώνοντας παράλληλα το δικαίωμα του Ισραήλ στην αυτοάμυνα. Αμφότεροι οι υπουργοί επανέλαβαν τη δέσμευσή τους για την αποτροπή της ιρανικής επιρροής, καθώς και κατά των συμμάχων του Ιράν στη Μέση Ανατολή, προκειμένου να μην εκμεταλλευτούν την υπάρχουσα κατάσταση.

Στο μεταξύ, οι ισραηλινές δυνάμεις συνεχίζουν τις επιθέσεις στη Γάζα και τον Λίβανο. Οι ισραηλινές δυνάμεις (IDF) ανέφεραν ότι πραγματοποίησαν αεροπορικές επιδρομές σε διάφορους στόχους στη Γάζα, συμπεριλαμβανομένου ενός νοσοκομείου που, όπως ισχυρίζονται, χρησιμοποιούνταν από μαχητές της Χαμάς. Στην Βηρυτό, σημειώθηκαν μεγάλες εκρήξεις στα νότια προάστια, με το Ισραήλ να αναφέρει ότι έπληξε εγκαταστάσεις αποθήκευσης όπλων της Χεζμπολάχ.

Οι εντάσεις κλιμακώνονται, με 10 άτομα να έχουν τραυματιστεί στο Ισραήλ από ρουκέτες που εκτοξεύτηκαν από τον Λίβανο την Κυριακή, ενώ τουλάχιστον τέσσερα «βλήματα» εκτοξεύτηκαν από τη Γάζα τη Δευτέρα το πρωί.

Πηγή: naftemporiki.gr