Θλιβερή Απώλεια του Άλεξ Σάλμοντ Πρώην Πρωθυπουργού της Σκωτίας

Ο πρώην πρώτος υπουργός της Σκωτίας, Άλεξ Σάλμοντ, απεβίωσε σήμερα σε ηλικία 69 ετών στην πόλη Οχρίδα της Βόρειας Μακεδονίας. Ο θάνατός του, σύμφωνα με πληροφορίες, οφείλεται σε ανακοπή κατά τη διάρκεια γεύματος σε ξενοδοχείο της παραλίμνιας πόλης.

Ο Άλεξ Σάλμοντ ήταν ένας από τους ομιλητές σε φόρουμ για την πολιτιστική διπλωματία, που είχε συνδιοργανωθεί από το γραφείο του πρώην προέδρου της Βόρειας Μακεδονίας, Γκιόργκε Ιβάνοφ, το Διεθνές Κέντρο “Alliance of Civilizations” και το Ινστιτούτο Πολιτιστικής Διπλωματίας από το Βερολίνο.

Το γραφείο του Γκιόργκε Ιβάνοφ γνωστοποίησε το θάνατό του, καταγγέλλοντας ότι ο Σάλμοντ, ο οποίος συμμετείχε στο χθεσινό φόρουμ, έχασε τη ζωή του ξαφνικά.

Διετέλεσε πρώτος υπουργός της Σκωτίας από το 2007 έως το 2014. Στον τομέα της πολιτικής, ο Σάλμοντ υπήρξε καθοριστικός, καθώς τον Σεπτέμβριο του 2014 διεξήχθη δημοψήφισμα για την ανεξαρτησία της Σκωτίας, το οποίο όμως κατεγράφη με ποσοστό 54% κατά της ανεξαρτησίας, οδηγώντας τον αργότερα στην παραίτηση από τη θέση του.

Πηγή: naftemporiki.gr