Τρομοκρατική Επίθεση στην Τουρκική Αεροπορική και Διαστημική Βιομηχανία TUSAS με Τέσσερις Νεκρούς και Δεκατέσσερις Τραυματίες

Η πρόσφατη τρομοκρατική επίθεση που σημειώθηκε στην έδρα της Τουρκικής Αεροπορικής και Διαστημικής Βιομηχανίας (TUSAS) στην περιοχή Καχραμανκαζάν κοντά στην Άγκυρα, είχε σοκαριστικές συνέπειες, με τέσσερις νεκρούς και 14 τραυματίες, εκ των οποίων τρεις σε κρίσιμη κατάσταση. Δύο από τους δράστες σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια της επίθεσης, όπως δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών Αλί Γερλίκαγια.

Οι τηλεοπτικές αναμεταδόσεις κατέγραψαν ένοπλους δράστες να εισέρχονται στο κτίριο, ενώ πληροφορίες στα ΜΜΕ αναφέρουν πιθανές εκρήξεις σε διάφορες εξόδους κατά τη διάρκεια της αποχώρησης των εργαζομένων. Ορισμένα δημοσιεύματα μιλούν για επίθεση αυτοκτονίας και όμηρους, ωστόσο οι αξιωματούχοι δεν επιβεβαίωσαν αυτές τις λεπτομέρειες.

Άμεσα, οι εργαζόμενοι μεταφέρθηκαν στα καταφύγια, με τις αρχές να περιορίζουν την έξοδο τους για αρκετές ώρες. Αργότερα, οι αρχές προχώρησαν σε εκκένωση του προσωπικού ενόσω τα ασθενοφόρα και τα ελικόπτερα έφταναν στην περιοχή. Ο Γερλίκαγια διευκρίνισε ότι οι εισαγγελείς έχουν ξεκινήσει έρευνα για τα αίτια της επίθεσης, χωρίς ωστόσο καμία ομάδα να έχει αναλάβει την ευθύνη.

Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, κατά τη διάρκεια της διάσκεψης των BRICS στη Ρωσία, καταδίκασε το περιστατικό και εξέφρασε τα συλλυπητήρια του στους οικείους των θυμάτων, ενώ οι αντιδράσεις από διεθνείς οργανισμούς και κυβερνήσεις δεν άργησαν, με το ΝΑΤΟ, τις Ηνωμένες Πολιτείες και την Ευρωπαϊκή Ένωση να καταδικάζουν την επίθεση. Το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών επίσης καταδίκασε απερίφραστα την εν λόγω τρομοκρατική ενέργεια.

Η TUSAS είναι ο μεγαλύτερος αεροδιαστημικός κατασκευαστής της Τουρκίας και απασχολεί περισσότερους από 10.000 εργαζόμενους, παράγοντας αεροσκάφη εκπαιδευτικής και πολεμικής χρήσης.

Πηγή: naftemporiki.gr