Τυφώνας Τζον σαρώνει το νότιο Μεξικό προκαλώντας θανάτους και καταστροφές

Ο τυφώνας Τζον πέρασε από το νότιο Μεξικό, προκαλώντας τουλάχιστον δύο θανάτους, όπως ανακοίνωσαν οι αρχές. Η κυβερνήτης της πολιτείας Γκερέρο, Εβελίν Σαλγάδο, δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου ότι «αναφέρθηκε ο θάνατος δύο ανθρώπων εξαιτίας κατολίσθησης» που χτύπησε το σπίτι τους στην κοινότητα Τλακοατσιστλαουάκα.

Το Εθνικό Κέντρο Τυφώνων (NHC) της ΗΠΑ ανέφερε ότι ο Τζον προσέβαλε το νοτιοδυτικό Μεξικό ως τυφώνας κατηγορίας 3 στην κλίμακα Σαφίρ-Σίμπσον, αλλά έχει τώρα εξασθενήσει σε τροπική καταιγίδα. Έως τις 15:00 ώρα Ελλάδος, η καταιγίδα επλήττε το θέρετρο Ακαπούλκο με ανέμους που είχαν ταχύτητα 85 χλμ/ώρα.

Ο μεξικανός πρόεδρος Αντρές Μανουέλ Λόπες Ομπραδόρ περιέγραψε το φαινόμενο ως «έντονο», προσθέτοντας ότι υπήρξε μεγάλη βροχόπτωση. Οι παράκτιες περιοχές της Γκερέρο υπέστησαν τις χειρότερες συνέπειες από τις ισχυρές βροχοπτώσεις, με αποκλεισμένα δρόμους, διακοπές ρεύματος και κλειστά σχολεία. Ανάλογα προβλήματα παρατηρήθηκαν και στη γειτονική πολιτεία Οαχάκα.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι η πολιτεία Γκερέρο είχε ήδη υποστεί πλήγμα στις 25 Οκτωβρίου 2023 από τον τυφώνα Ότις, ο οποίος είχε κατηγορία 5 στην κλίμακα Σαφίρ-Σίμπσον και είχε προκαλέσει σημαντικές καταστροφές στο Ακαπούλκο, αφήνοντας πίσω του περισσότερους από 40 νεκρούς.

Πηγή: naftemporiki.gr