Βηρυτός σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης λόγω νέων ισραηλινών επιθέσεων και κλιμάκωσης της έντασης

Σφοδρές εκρήξεις έπληξαν τη Βηρητό τη νύχτα, πλησιάζοντας κοντά στο διεθνές αεροδρόμιο της πρωτεύουσας του Λιβάνου. Αυτή η αιματοχυσία φαίνεται να μην έχει τέλος, ενώ αναφορές από ισραηλινά μέσα ενημέρωσης υποδηλώνουν ότι στόχος των επιθέσεων ήταν ο διάδοχος του Χασάν Νασράλα.

Για πρώτη φορά μετά από σχεδόν ένα χρόνο συγκρούσεων μεταξύ Ισραήλ και Χεζμπολάχ, σημειώθηκε άμεση εμπλοκή του εθνικού στρατού του Λιβάνου με τις ισραηλινές δυνάμεις. Αυτό έρχεται σε μια κρίσιμη στιγμή, καθώς ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, προχώρησε σε δηλώσεις σχετικά με το πώς θα απαντήσει το Ισραήλ στο Ιράν, πληροίνοντας την ατζέντα με αναφορές σε βολές που απηύθυνε προς πετρελαϊκές εγκαταστάσεις, γεγονός που αύξησε τις τιμές του πετρελαίου.

Η κυβέρνηση Νετανιάχου, προς απογοήτευση ΗΠΑ και διεθνούς κοινότητας, δείχνει αποφασισμένη να χτυπήσει το Ιράν με ένα καίριο πλήγμα «εντός ημερών», σύμφωνα με ισραηλινές πηγές. Αυτό μπορεί να περιλαμβάνει ακόμα και επιθέσεις σε πυρηνικές εγκαταστάσεις, καθώς οι Ισραηλινοί κατηγορούν τον εαυτό τους για την παροδική στάση τους τον περασμένο Απρίλιο, όταν δεν αντέτειναν αποφασιστικά στην τότε πυραυλική επίθεση.

Στην πιο θανατηφόρα αεροπορική επιδρομή του Ισραήλ στη Δυτική Όχθη, εξακολουθούν να καταγράφονται θύματα, καθώς ένας διοικητής της Χαμάς και άλλα στελέχη της οργάνωσης έχασαν τη ζωή τους. Η κατάσταση παραμένει τεταμένη και η ενημέρωση για τα γεγονότα συνεχίζεται.

Πηγή: naftemporiki.gr