Βόρεια Κορέα Αποστέλλει Στρατιώτες στην Ουκρανία Σύμφωνα με τον Ζελένσκι

Χιλιάδες στρατιώτες από τη Βόρεια Κορέα ετοιμάζονται για αποστολή για να συμμετάσχουν στις μάχες στην Ουκρανία, σύμφωνα με δηλώσεις του Ουκρανού προεδρου Βολοντίμιρ Ζελένσκι. Ήδη, ορισμένοι αξιωματικοί του βορειοκορεάτικου στρατού βρίσκονται σε ουκρανικό έδαφος που καταλαμβάνεται προσωρινά από τις ρωσικές δυνάμεις. Ο Ζελένσκι επισήμανε ότι οι πληροφορίες προέρχονται από τις μυστικές υπηρεσίες της Ουκρανίας.

Ο Ουκρανός πρόεδρος ανέφερε ότι περίπου 10.000 Βορειοκορεάτες στρατιώτες προγραμματίζονται να σταλούν για να πολεμήσουν εναντίον των ουκρανικών δυνάμεων. Αυτή η εξέλιξη συνιστά μια σημαντική κλιμάκωση στη στήριξη που παρέχει η Βόρεια Κορέα στη ρωσική πλευρά στην ουκρανική σύγκρουση, μια κατάσταση που ο Ζελένσκι χαρακτήρισε ως «πρώτο βήμα προς ένα Παγκόσμιο Πόλεμο».

Η Ρωσία φαίνεται ότι αναζητά τρόπους να καλύψει τις στρατιωτικές της απώλειες και την έλλειψη στρατευμάτων. Οι πληροφορίες από την Ουκρανία και τη Δύση αναφέρουν ότι εκατοντάδες χιλιάδες Ρώσοι έχουν σκοτωθεί ή τραυματιστεί στην Ουκρανία, με τις δικές τους απώλειες να είναι επίσης υψηλές.

Οι δυτικοί σύμμαχοι της Ουκρανίας δεν έχουν επιβεβαιώσει επίσημα τις πληροφορίες σχετικά με την αποστολή στρατευμάτων από τη Βόρεια Κορέα. Ωστόσο, οι αξιωματούχοι εξετάζουν την κατάσταση, με εκπρόσωπο του Εθνικού Συμβουλίου Ασφαλείας του Λευκού Οίκου να τονίζει ότι αν οι ισχυρισμοί αληθεύουν, θα σημάνει μια σημαντική ενίσχυση στις σχέσεις Μόσχας-Πιονγκγιάνγκ.

Η Ουκρανία κάλεσε τους συμμάχους της να αντιδράσουν με αποφασιστικότητα λόγω της υποστήριξης της Βόρειας Κορέας προς τη Ρωσία, προτείνοντας την επιβολή νέων κυρώσεων και περαιτέρω απομόνωση του καθεστώτος στην Πιονγκγιάνγκ.

Πηγή: naftemporiki.gr