Ζελένσκι αρνείται την επίσκεψη Γκουτέρες στην Ουκρανία λόγω της συνάντησής του με τον Πούτιν στην Ρωσία

Ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες, πραγματοποιώντας μια επίσκεψη στην Ρωσία, είχε συνάντηση με τον πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν στο πλαίσιο της συνόδου κορυφής της ομάδας BRICS που διεξήχθη στο Καζάν. Κατά τη διάρκεια της συνάντησής τους, ο Γκουτέρες επανέλαβε τη θέση του ότι η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία παραβιάζει το Διεθνές Δίκαιο. Όμως, το Κρεμλίνο δεν έχει ακόμα ανακοινώσει λεπτομέρειες σχετικά με την συνάντηση αυτή.

Στο πλαίσιο αυτής της επίσκεψης, ο Γκουτέρες εξέφρασε την επιθυμία του να επισκεφθεί την Ουκρανία. Ωστόσο, ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι αρνήθηκε να τον δεχθεί στο Κίεβο, σύμφωνα με πηγή από την ουκρανική προεδρία που επικαλέστηκε το Γαλλικό Πρακτορείο. Όπως ενημέρωσε η πηγή, “μετά το Καζάν, ήθελε να έρθει στην Ουκρανία, αλλά ο πρόεδρος δεν δέχθηκε την επίσκεψή του”.

Πριν από τη συνάντησή του με τον Ρώσο πρόεδρο, ο Αντόνιο Γκουτέρες μίλησε στους συμμετέχοντες της συνόδου BRICS, προτρέποντάς τους για “μία δίκαιη ειρήνη”, επαναλαμβάνοντας τις θέσεις του Ζελένσκι και το “σχέδιο νίκης”.

Πηγή: naftemporiki.gr