Ανοδική Κίνηση Στο Χρηματιστήριο Αθηνών Με Ιστορικά Ρεκόρ Και Εντυπωσιακές Συναλλαγές

Στο Χρηματιστήριο Αθηνών, σήμερα, το ενδιαφέρον επικεντρώνεται στο επικείμενο placement της Εθνικής Τράπεζας, με το ΤΧΣ να προγραμματίζει την πώληση 10% έως 12% των μετοχών, καθώς κατέχει συνολικά το 18,3%. Η διαδικασία αναμένεται να πραγματοποιηθεί την επόμενη εβδομάδα, με την τιμή της μετοχής να προβλέπεται γύρω από τα 7,5 ευρώ εκτός απροόπτου. Εν τω μεταξύ, η μετοχή της τράπεζας έχει καταγράψει σωρευτική αύξηση σχεδόν 9% αυτήν την εβδομάδα, επαναφέροντας την τιμή της από τα χαμηλά των 7,1 ευρώ στα 7,8 ευρώ.

Ο Γενικός Δείκτης έχει συνεχίσει την ανοδική του πορεία, εν μέσω γενικότερης ευφορίας στις αγορές του εξωτερικού, και έχει εξασφαλίσει μια επιστροφή στην περιοχή των 1.470 μονάδων, σπάζοντας το φάσμα των 1.400 – 1.450 μονάδων. Η ανοδική αυτή τάση συνοδεύεται από την αύξηση της ημερήσιας αξίας των συναλλαγών, η οποία σταθερά ξεπερνά το ψυχολογικό όριο των 100 εκατ. ευρώ.

Συγκεκριμένα, οι τζίροι των τελευταίων ημερών έφτασαν τα 125 εκατ. ευρώ τη Δευτέρα, 142 εκατ. ευρώ την Τρίτη, 110 εκατ. ευρώ την Τετάρτη και 137 εκατ. ευρώ την Πέμπτη, επιστρέφοντας σε πιο υγιείς επίπεδα σε σχέση με προηγούμενες εβδομάδες. Αυτή η τάση έχει οδηγήσει την απόδοση της ελληνικής αγοράς φέτος σε +13,7%, με τη διαφορά από τις «κορυφές» των 1.502 μονάδων να μειώνεται στο -2,2%. Στο εβδομαδιαίο επίπεδο, η μεταβολή του Γενικού Δείκτη ξεπερνά το 3,2%, ενώ τον Σεπτέμβριο έχει σημειωθεί αύξηση +2,8%.

Επιπλέον, τα οικονομικά αποτελέσματα του πρώτου εξαμήνου βρίσκονται υπό δημοσίευση, με τις προθεσμίες να εκπνέουν στις 30 Σεπτεμβρίου. Χθες, εταιρείες όπως η ΤΕΡΝΑ, η ΕΥΔΑΠ και η Jumbo ανακοίνωσαν ικανοποιητικά αποτελέσματα, ολοκληρώνοντας τον κύκλο δημοσιεύσεων μεγάλων εταιρειών και επιβεβαιώνοντας τις θετικές προοπτικές για το 2024. Σήμερα και τη Δευτέρα, οι μικρές και μεσαίες εταιρείες θα έχουν τη σειρά τους να δημοσιοποιήσουν τα οικονομικά τους αποτελέσματα.

Πηγή: naftemporiki.gr