Ανοδική Πορεία του Χρηματιστηρίου Αθηνών και οι Ρυθμίσεις της Εθνικής Τράπεζας

Η θετική τάση στο Χρηματιστήριο Αθηνών καταγράφηκε με συνεδριάσεις που συνεχίζονται, καθώς η αγορά παραμένει σε ανοδική πορεία, συμπληρώνοντας την τέταρτη συνεχόμενη ημέρα αύξησης. Ο Γενικός Δείκτης αύξηθηκε κατά 0,63%, φθάνοντας τις 1.471,26 μονάδες και καταγράφοντας συνολική αύξηση άνω του 3% από τις αρχές της εβδομάδας. Αυτή η πορεία επιστρέφει τον δείκτη στις παρυφές των 1.470 μονάδων και μειώνει τη διαφορά από τις φετινές κορυφές των 1.502 μονάδων.

Στο επίκεντρο των εξελίξεων βρίσκεται η μετοχή της Εθνικής Τράπεζας, η οποία σημειώνει ράλι άνω του 9% αυτή την εβδομάδα, με τιμές να ανακάμπτουν από 7,1 σε 7,8 ευρώ. Η θετική ανταπόκριση των επενδυτών ενισχύεται από την προσδοκία του επικείμενου placement των μετοχών του ΤΧΣ, που ελέγχει συνολικά το 18,3% της Εθνικής. Η διαδικασία αποεπένδυσης του δημοσίου αναμένεται να ξεκινήσει την επόμενη εβδομάδα, συγκεντρώνοντας το ενδιαφέρον της αγοράς.

Σε άλλες αξιοσημείωτες εξελίξεις, το κλίμα στην αγορά είναι βελτιωμένο με υψηλότερη αξία συναλλαγών, καθώς ο τζίρος κυμάνθηκε γύρω από τα 139 εκατ. ευρώ, με σημαντικά ποσά που αφορούν προσυμφωνημένα πακέτα. Αυτή η αυξημένη δραστηριότητα υποδεικνύει την επιστροφή της αγοράς από τα στενά εύρη των προηγούμενων εβδομάδων, οι οποίες είχαν ταλαιπωρήσει τον Γενικό Δείκτη για αρκετές συνεδριάσεις.

Παρακολουθώντας τα διεθνή χρηματιστήρια, το γερμανικό DAX και ο αμερικανικός S&P 500 διατηρούν πορείες κοντά σε ιστορικά υψηλά επίπεδα, προσφέροντας στήριξη στην ελληνική αγορά. Στην τέταρτη συνεδρίαση της εβδομάδας, ο Γενικός Δείκτης παρουσίασε ημερήσιες διακυμάνσεις μεταξύ 12 μονάδων.

Σήμερα, οι επενδυτές θα εκτιμήσουν και τα οικονομικά αποτελέσματα εταιρειών όπως οι Jumbo και ΕΥΔΑΠ, ενώ η αγορά εστιάζει στις προοπτικές των δεικτοβαρών μετοχών, όπως ο ΟΤΕ και η Titan Cement, που έχουν δείξει ικανοποιητικές επιδόσεις πρόσφατα.

Πηγή: naftemporiki.gr