Δίκαιη κατανομή των επιδομάτων σύμφωνα με τις πραγματικές ανάγκες των πολιτών

Ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας, Κωστής Χατζηδάκης, τόνισε την ανάγκη να διασφαλιστεί ότι τα επιδόματα θα στηρίζουν μόνο εκείνους που τα χρειάζονται πραγματικά, αποκλείοντας όσους διαθέτουν υψηλά περιουσιακά στοιχεία. Προανήγγειλε τη δημιουργία ενός κεντρικού μητρώου στο οποίο θα καταγράφονται όλοι οι δικαιούχοι κοινωνικών επιδομάτων, έτσι ώστε να υπάρχει συνολική εποπτεία αυτών.

Σύμφωνα με τον ίδιο, το υπουργείο Εργασίας βρίσκεται σε διαδικασία αναθεώρησης του επιδώματος ανεργίας, επιδιώκοντας να το καταστήσει πιο αποτελεσματικό. Η πρόταση αφορά στην εφαρμογή ενός κεντρικού μητρώου επιδομάτων, παρόμοιου με το σύστημα που υπάρχει στη Μεγάλη Βρετανία, που θα επιτρέπει την παρακολούθηση επιδομάτων από διάφορες πηγές, όπως είναι ο ΟΠΕΚΑ και το επίδομα θέρμανσης. Αυτό θα βοηθήσει στο να έχουμε μια πληρέστερη εικόνα σχετικά με το ποιος λαμβάνει ποιο επίδομα και για ποιο λόγο.

Ο κ. Χατζηδάκης υπογράμμισε ότι δεν υπάρχει σχέση μεταξύ των επιδομάτων, επομένως η συνολική εξέταση τους μπορεί να οδηγήσει σε ασφαλέστερα συμπεράσματα και σε πιο δίκαιες πολιτικές. Αναφέρθηκε επίσης ότι η νομοθετική ρύθμιση για την καταβολή έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης κατά την περίοδο των Χριστουγέννων θα παρουσιαστεί τον Νοέμβριο.

Πηγή: naftemporiki.gr