Έναρξη Κατασκευής Φοιτητικών Εστιών στη Δυτική Μακεδονία μέσω Συμπράξεων Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα

Η διαδικασία για την ανέγερση φοιτητικών εστιών στη Δυτική Μακεδονία μέσω Συμπράξεων Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ) ξεκίνησε, όπως ανακοίνωσε ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Νίκος Παπαθανάσης. Στην πρώτη φάση του διαγωνισμού, υποβλήθηκαν έξι φάκελοι εκδήλωσης ενδιαφέροντος για το έργο «Ανέγερση Φοιτητικών Εστιών στις Πανεπιστημιουπόλεις του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας με ΣΔΙΤ».

Ο ιδιωτικός φορέας σύμπραξης θα επιλεγεί μέσω της διαδικασίας του ανταγωνιστικού διαλόγου. Αυτός θα έχει την ευθύνη της μελέτης, χρηματοδότησης, κατασκευής, λειτουργίας και συντήρησης των φοιτητικών εστιών, που βρίσκονται στην πανεπιστημιούπολη Ζώνη Ενεργού Πολεοδομίας Κοζάνης, καθώς και στις πανεπιστημιούπολεις Φλώρινας, Καστοριάς και Πτολεμαΐδας. Η συνολική δυναμικότητα των νέων εστιών θα ανέρχεται σε 750 κλίνες.

Η υλοποίηση αυτού του έργου αναμένεται να συμβάλλει σημαντικά στην αναβάθμιση των υφιστάμενων χώρων διαμονής των φοιτητών και στη γενικότερη εικόνα του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας. Μάλιστα, θεωρείται ότι η εν λόγω παρέμβαση θα βοηθήσει στην επιλύση του ζητήματος στέγασης και θα βελτιώσει την ποιότητα της εκπαιδευτικής εμπειρίας για τους φοιτητές.

Πηγή: naftemporiki.gr