Ενίσχυση Τουριστικών Σχέσεων Ελλάδας και Τουρκίας Μέσω Προβολής Περιφερειών

Η εκδήλωση που έλαβε χώρα στις 2 Οκτωβρίου στην Κωνσταντινούπολη, στην έδρα της Ένωσης Τουρκικών Ταξιδιωτικών Γραφείων (Türsab), αναδείχθηκε ως σημαντική ευκαιρία για την τουριστική προβολή των Περιφερειών Στερεάς Ελλάδας, Δυτικής Μακεδονίας και Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης, καθώς και της Αλεξανδρούπολης. Οι εκπρόσωποι των ελληνικών περιφερειών παρουσίασαν το εμπλουτισμένο τουριστικό προϊόν της περιοχής τους και συμμετείχαν σε Β2Β συναντήσεις με στελέχη της τουρκικής αγοράς.

Ο εκπρόσωπος της Türsab, Yıldırım Taş, επεσήμανε τη θέση της Ελλάδας ως έναν από τους κορυφαίους προορισμούς για τους Τούρκους πολίτες που επιθυμούν να ταξιδέψουν στο εξωτερικό. Αναγνώρισε τη σημασία του τουρισμού ως παράγοντα ενίσχυσης των σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών, αναφερόμενος και στην επιτυχή επίσκεψη της υπουργού Τουρισμού, Όλγας Κεφαλογιάννη, στην Κωνσταντινούπολη.

Από την πλευρά του, ο γενικός πρόξενος της Ελλάδας στην Κωνσταντινούπολη, πρέσβης Κωνσταντίνος Κούτρας, τόνισε το αυξανόμενο ενδιαφέρον Ελλήνων και Τούρκων πολιτών για επισκέψεις στις αντίστοιχες χώρες και τη σημασία των συνεργασιών για τη σύσφιξη των σχέσεων στον τομέα του τουρισμού. Υπογράμμισε επίσης την αποδοχή από τους Τούρκους πολιτές της απόφασης για βίζα 7 ημερών σε 10 ελληνικά νησιά.

Η Δήμητρα Μπάμπαλη, προϊσταμένη της Υπηρεσίας ΕΟΤ Τουρκίας, σημείωσε ότι ο στόχος της εκδήλωσης ήταν να ενθαρρύνει τους Τούρκους πολίτες να εξερευνήσουν περισσότερες περιοχές της Ελλάδας, προσθέτοντας ότι «ο πολιτισμός ενώνει, ενώ ο τουρισμός σπάει προκαταλήψεις και στεγανά».

Πηγή: naftemporiki.gr