Επίσκεψη Χατζηδάκη στην Ουάσιγκτον και τα επιτεύγματα της ελληνικής οικονομίας

Ολοκληρώθηκε η επίσκεψη του Υπουργού Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Κωστή Χατζηδάκη, στην Ουάσιγκτον με αφορμή την Ετήσια Σύνοδο του ΔΝΤ και της Παγκόσμιας Τράπεζας. Κατά τη διάρκεια της παραμονής του, είχε σειρά συναντήσεων με σημαντικούς εκπροσώπους των διεθνών χρηματοπιστωτικών οργανισμών, συμπεριλαμβανομένων της Γενικής Διευθύντριας του ΔΝΤ, Κρισταλίνα Γκεοργκίεβα, και άλλων κορυφαίων αξιωματούχων.

Ο Έλληνας Υπουργός επισήμανε πως η Ελλάδα έχει πραγματοποιήσει εντυπωσιακή πρόοδο τα τελευταία πέντε χρόνια, μεταμορφούμενη από αδύναμο κρίκο σε παράδειγμα οικονομικής επιτυχίας. “Οι διεθνείς επενδυτές εντυπωσιάζονται από τα στοιχεία μας, από την ανάπτυξη και τη μείωση της ανεργίας έως τα πρωτογενή πλεονάσματα και τις επιδόσεις στις εξαγωγές”, τόνισε χαρακτηριστικά.

Στο πλαίσιο των συναντήσεων, αναλύθηκαν οι ευρωπαϊκές και παγκόσμιες οικονομικές προκλήσεις, με ιδιαίτερη αναφορά στις προοπτικές ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας, αλλά και στις ευκαιρίες που προσφέρονται για επενδύσεις στη χώρα, χάρη στην πολιτική και οικονομική σταθερότητα.

Επιπλέον, ο κ. Χατζηδάκης συμμετείχε στις εργασίες της Συμμαχίας Υπουργών Οικονομικών για Κλιματικές Δράσεις, με στόχο την προώθηση συλλογικών δράσεων για την κλιματική αλλαγή. Σημαντική ήταν επίσης η συνάντηση που είχε με υψηλόβαθμα στελέχη επενδυτικών κολοσσών, όπου συζητήθηκαν οι ευκαιρίες που προσφέρει η ελληνική αγορά.

Ακόμα, συμμετείχε σε συζητήσεις σχετικά με την ανοικοδόμηση της Ουκρανίας και στη συνεδρίαση της Διεθνούς Νομισματικής και Χρηματοοικονομικής Επιτροπής. Στο περιθώριο της Συνόδου, ο Υπουργός παρακάθισε σε δείπνο που παρέθεσε η κ. Γκεοργκίεβα, όπου αναλύθηκαν οι εξελίξεις στην παγκόσμια οικονομία.

Στην αποστολή του Υπουργού συμμετείχαν και άλλοι Έλληνες αξιωματούχοι, όπως ο Πρόεδρος του Συμβουλίου Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων, Μιχάλης Αργυρού, και ο Γενικός Διευθυντής του ΟΔΔΗΧ, Δημήτρης Τσάκωνας. Σημειώνεται ότι κατά τη διάρκεια της επίσκεψης, ο κ. Χατζηδάκης παρευρέθηκε και σε γεύμα που διοργάνωσε η Πρέσβης της Ελλάδας στην Ουάσιγκτον, Αικατερίνη Νασίκα.

Πηγή: naftemporiki.gr