Η Ανάκαμψη της Ελληνικής Οικονομίας και ο Ρόλος του Πέμπτου Τραπεζικού Πυλώνα

Στο 3ο Οικονομικό Συνέδριο της Ναυτεμπορικής, ο Διευθύνων Σύμβουλος της INTRAKAT, Αλέξανδρος Εξάρχου, αναφέρθηκε στον πέμπτο τραπεζικό πυλώνα και την ελληνική οικονομία. Έκανε λόγο για την ανάγκη δημιουργίας ενός παραγωγικού μοντέλου, το οποίο, όπως είπε, θα συμβάλει στην βιώσιμη ανάπτυξη της χώρας. «Πράγματι αυτό πρέπει να γίνει. Θεωρώ ότι αυτό θα δημιουργήσει τις συνθήκες οικονομίας που επιτρέπουν την βιώσιμη ανάπτυξή της στο μέλλον», τόνισε.

Ο κ. Εξάρχου αναφέρθηκε και στην ανάκτηση της επενδυτικής βαθμίδας, επισημαίνοντας ότι αν και είναι ένα σημαντικό βήμα, δεν πρέπει να παραβλέπουμε την πραγματική οικονομία και τις επενδύσεις. «Λίγους μήνες πριν είχα πει ότι το να δίνει κανείς χαρακτηριστικά νίκης σε μια διάσωση δεν είναι απαραίτητα το σοφότερο πράγμα. Χρειάζεται ακόμη πάρα πολύ δουλειά», δήλωσε, προσθέτοντας ότι υπάρχει ακόμη επιφυλακτικότητα από ξένους επενδυτές.

«Η δημιουργία του πέμπτου τραπεζικού πυλώνα είναι σημαντική. Όχι μόνο για την εξυγίανση της Παγκρήτιας και της Αττικής, αλλά και για τη δημιουργία μιας βιώσιμης σχέσης με την ελληνική οικονομία», υπογράμμισε. Ο ίδιος εξέφρασε την πεποίθηση ότι η νέα αυτή τράπεζα θα συμβάλλει στην ανταγωνιστικότητα της ελληνικής οικονομίας, προσφέροντας λύσεις σε ανθρώπους που δυσκολεύονται με τη χρηματοδότηση.

«Ακούσαμε και τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος. Θεωρώ ότι μετά από αυτό, η Ελλάδα βαίνει προς το καλύτερο», κατέληξε ο κ. Εξάρχου, αναφερόμενος στην γενικότερη πορεία της ελληνικής οικονομίας.

Πηγή: naftemporiki.gr