Η ανάπτυξη της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας στην Ελλάδα την επόμενη δεκαετία

Στο 3ο συνέδριο της Ναυτεμπορικής, με θέμα «Η παραγωγική Ελλάδα την επόμενη δεκαετία», μίλησε ο Αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Νίκος Παπαθανάσης, ο οποίος αναφέρθηκε στα χρηματοδοτικά εργαλεία που υποστηρίζουν την ανάπτυξη. Ο κ. Παπαθανάσης τόνισε ότι η Ελλάδα εμφανίζεται σταθερή και εμπνέει δημοσιονομική εμπιστοσύνη.

Ειδικότερα, αναφέρθηκε στο συνολικό πρόγραμμα επενδύσεων, το οποίο ανέρχεται σε 13,1 δισεκατομμύρια ευρώ, χαρακτηρίζοντας το ως το μεγαλύτερο πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων στην ιστορία της χώρας. Υπογράμμισε τη σημασία της κατανομής των πόρων, λέγοντας ότι «στόχος μας είναι να καλύπτονται όλες οι επιχειρήσεις και να ωφεληθούν από αυτή τη διαδικασία».

Αναφερόμενος στις μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις, υπογράμμισε ότι οι πόροι από τα τρέχοντα προγράμματα σχεδιάζονται να μην ευνοούν μόνο τους μεγάλους, αλλά να επιδοτούν και τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις. «Προσπαθούμε να διευρύνουμε την περίμετρο στήριξης», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Παπαθανάσης εξέφρασε αισιοδοξία σχετικά με την ικανότητα στήριξης των δανείων για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, απαντώντας θετικά στην ερώτηση αν μπορούν να εγγυηθούν τα δάνεια αυτών των επιχειρήσεων. Επισήμανε επίσης ότι προτεραιότητα είναι να ενισχυθεί η μικρομεσαία επιχειρηματικότητα, καθώς αυτό συμβάλλει στην ανάπτυξη της οικονομίας.

Αναφορικά με το Ταμείο Ανάκαμψης, είπε ότι σκοπεύουν να διοχετεύσουν στην αγορά περισσότερα από 18 δισεκατομμύρια ευρώ, σημειώνοντας ότι πάνω από το 60% της ανάπτυξης το 2024 θα προέρχεται από το Ταμείο Δημοσίων Επενδύσεων. Τέλος, ανέφερε ότι υπάρχουν πολλά ανοιχτά προγράμματα από την Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα.

Πηγή: naftemporiki.gr