Η Ανάπτυξη του HarmonyOS και η Επερχόμενη Ψηφιακή Επανάσταση της Huawei

Στις 8 Οκτωβρίου, το νέο λειτουργικό σύστημα HarmonyOS NEXT της Huawei διατέθηκε για δημόσια δοκιμή, ενώ παράλληλα ξεκίνησαν οι εσωτερικές διαδικασίες ανάπτυξης και δοκιμών της προσαρμοσμένης εφαρμογής WeChat. Το HarmonyOS δεν είναι πλέον συμβατό με τις εφαρμογές Android και η κοινότητα χρηστών του συνεχώς διευρύνεται, καθώς το λογισμικό αναπτύσσει το δικό του οικοσύστημα, επιταχύνοντας την εμπορική του διάθεση.

Η Huawei παρουσίασε το HarmonyOS σαν ένα πλήρως ανεξάρτητο λειτουργικό σύστημα, που έχει αναπτυχθεί από τον πυρήνα του μέχρι την αρχιτεκτονική του, χωρίς να βασίζεται στα υπάρχοντα λογισμικά όπως το Android ή το iOS. Έχει γίνει το τρίτο πιο διαδεδομένο λειτουργικό σύστημα κινητών τηλεφώνων παγκοσμίως. Με δεδομένα που δημοσιοποιήθηκαν, το πρώτο τρίμηνο του τρέχοντος έτους καταγράφηκε ότι οι χρήστες του HarmonyOS ξεπέρασαν εκείνους του iOS, φτάνοντας το 17% της αγοράς στην Κίνα και αναδεικνύοντας το ως το δεύτερο πιο δημοφιλές λειτουργικό σύστημα στη συγκεκριμένη αγορά.

Το HarmonyOS δεν περιορίζεται μόνο στα κινητά τηλέφωνα, αλλά ενσωματώνεται και σε διάφορες συσκευές όπως υπολογιστές, ταμπλέτες, φορετές συσκευές, έξυπνες οθόνες και μηχανές αυτοκινήτων. Ο αριθμός των συνδεδεμένων συσκευών ξεπέρασε τα 900 εκατομμύρια, με περισσότερες από 10.000 εφαρμογές διαθέσιμες, καλύπτοντας το 99% του χρήστη χρόνου.

Η αρχιτεκτονική του HarmonyOS, με τη χρήση μικροπυρήνων, βελτιώνει την απόδοση του πυρήνα του κατά 10% σε σχέση με τους παραδοσιακούς πυρήνες Linux. Το λειτουργικό αυτό είναι επίσης το πρώτο που υποστηρίζει πλήρως τη διασύνδεση συσκευών με το Διαδίκτυο των Πραγμάτων, αντίκτυπο που συνδυάζεται με τις τελευταίες εξελίξεις στην τεχνητή νοημοσύνη. Αυτές οι ενότητες συνθέτουν μια στρατηγική για την έξυπνη μεταμόρφωση των συσκευών και των βιομηχανιών.

Η ωρίμανση του οικοσυστήματος του HarmonyOS υπόσχεται την αξιοποίηση τεράστιων πλεονεκτημάτων μέσω της ενοποίησης τεχνολογιών σε κινητά τηλέφωνα, ταμπλέτες, τηλεοράσεις, αυτοκίνητα και άλλες συσκευές. Οι καινοτομίες της Huawei στο HarmonyOS ενδέχεται να ανατροφοδοτήσουν την κοινότητα ανοιχτού κώδικα, συμβάλλοντας στην ανάπτυξη κρίσιμων βιομηχανιών.

Η συλλογική καινοτομία στο οικοσύστημα του HarmonyOS απαιτεί τη δέσμευση για σταθερή και αμοιβαία επωφελή συνεργασία, με στόχο τη δημιουργία ενός λειτουργικού λογισμικού κινητών τηλεφώνων που θα επιταχύνει την αναβάθμιση των βιομηχανιών και θα αναδείξει την Κίνα σε ψηφιακή δύναμη με μεγάλη διαδικτυακή επιρροή.

Πηγή: naftemporiki.gr