Η ελληνική αγορά στο χρηματιστήριο υποστηρίζει τις 1450 μονάδες και αναμένει εξελίξεις στην Εθνική Τράπεζα

Η σημερινή συνεδρίαση στο Χρηματιστήριο Αθηνών συνεχίζεται με στόχο την υπεράσπιση των 1.450 μονάδων, οι οποίες αποτελούν το υψηλότερο επίπεδο από την 1η Αυγούστου. Η ελληνική αγορά, μετά από ένα διήμερο ανοδικό σερί, αναζητά ρυθμούς για να αφομοιώσει τα κεκτημένα των 1.450 μονάδων, προσδοκώντας να επιφέρει τέλος στη στασιμότητα που επικρατούσε τις προηγούμενες εβδομάδες.

Κατά την τρίτη συνεδρίαση της εβδομάδας, ο Γενικός Δείκτης σημειώνει οριακή αύξηση 0,04%, φτάνοντας τις 1.454,75 μονάδες, κερδίζοντας μόλις μισή μονάδα σε σύγκριση με την Τρίτη. Οι ημερήσιες διακυμάνσεις κυμαίνονται από 1.449,14 έως 1.455,52 μονάδες, με τον τζίρο να ανέρχεται στα 40 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων 6,1 εκατ. ευρώ αφορούν προσυμφωνημένα πακέτα.

Η Εθνική Τράπεζα απασχολεί την προσοχή των επενδυτών, καθώς το ΤΧΣ προγραμματίζει την πώληση του 10% έως 12% των μετοχών της την επόμενη εβδομάδα, στον τελευταίο γύρο αποεπένδυσης του δημοσίου, με το ΤΧΣ να κατέχει συνολικά το 18,3% της τράπεζας. Αυτή η διαδικασία αναμένεται να συμβάλλει στην ευφορία της αγοράς, η οποία καλύπτει το προηγούμενο χαμένο έδαφος.

Πάντως, ο τραπεζικός δείκτης, που είχε σταθερή άνοδο τις προηγούμενες ημέρες, διαπραγματεύεται σήμερα με οριακή πτώση 0,01% στις 1.269 μονάδες. Η μετοχή της Εθνικής ενισχύεται κατά 0,81%, φτάνοντας στα 7,762 ευρώ. Στον αντίποδα, οι άλλες τράπεζες δείχνουν στασιμότητα, με την Πειραιώς και την Eurobank να έχουν ελάχιστες μεταβολές.

Η εικόνα για το Χρηματιστήριο είναι βελτιωμένη, με τον Γενικό Δείκτη να δείχνει ικανός να βάλει τέλος στη στασιμότητα, καθώς ο ημερήσιος τζίρος έχει ξεπεράσει το όριο των 100 εκατ. ευρώ. Ο παράγοντας που ενδεχομένως επηρεάζει την αγορά είναι η επικείμενη πώληση των μετοχών της Εθνικής, που έχει προκαλέσει ράλι στη μετοχή της.

Εν τω μεταξύ, οι διεθνείς αγορές εμφανίζονται σταθεροποιημένες, με τον πανευρωπαϊκό Stoxx 600 να κινείται στις 519 μονάδες. Οι αμερικανικοί δείκτες επίσης συνεχίζουν την ανοδική τους πορεία, με νέα ιστορικά ρεκόρ.

Πηγή: naftemporiki.gr