Μείωση Τιμών Σε 120 Κωδικούς Απάντηση Στο Αίτημα Των Καταναλωτών

Ο Γενικός Γραμματέας Εμπορίου του Υπουργείου Ανάπτυξης, Σωτήρης Αναγνωστόπουλος, μίλησε στην εκπομπή Rush Hour με την Νικόλ Λειβαδάρη για την πρωτοβουλία μείωσης των τιμών σε 120 κωδικούς προϊόντων, που ξεκίνησε σήμερα. Αναφερόμενος στον κατάλληλο χρόνο για αυτήν την αλλαγή, επισήμανε ότι «οι αλλαγές έχουν νόημα όταν ο πληθωρισμός έχει σχετικά καλή εικόνα στην αγορά».

Όσον αφορά τη διαδικασία, ο κ. Αναγνωστόπουλος εξήγησε ότι «ήδη ο πληθωρισμός παρουσιάζει μία σταδιακή αποκλιμάκωση», παρατηρούμενη τους τελευταίους πέντε μήνες. Επιπλέον, υπογράμμισε την ανάγκη να προβάλλονται και προϊόντα που οι τιμές τους έχουν μειωθεί, προκειμένου να βοηθηθούν οι καταναλωτές που έχουν πληγεί από τις αυξήσεις των τελευταίων δύο ετών.

«Είναι μία πολύ καλή αρχή που ελπίζουμε να συνεχιστεί και σε 600 και περισσότερους κωδικούς τους επόμενους μήνες», πρόσθεσε, επισημαίνοντας τη σημασία της στήριξης των επιχειρήσεων στην προσπάθεια διατήρησης των τιμών.

Τέλος, και αναφερόμενος στη δύσκολη κατάσταση που επικρατούσε πέρυσι με τον πληθωρισμό των τροφίμων κοντά στο 10%, ανέφερε ότι «ήταν προφανώς πολύ πιο δύσκολο να γίνει κάτι τέτοιο» τότε.

Πηγή: naftemporiki.gr