Προόδους και προκλήσεις στο εργοτάξιο του νέου διεθνούς αεροδρομίου στο Καστέλι

Αυτοψία στο εργοτάξιο του νέου διεθνούς αεροδρομίου στο Καστέλι πραγματοποίησε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρήστος Σταϊκούρας. Στο Ηράκλειο Κρήτης και συνοδευόμενος από στελέχη του υπουργείου, τους βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας Κωνσταντίνο Κεφαλογιάννη και Μάξιμο Σενετάκη, τον περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρο Αρναουτάκη, τον δήμαρχο Μινώα Πεδιάδας Βασίλη Κεγκέρογλου και άλλους τοπικούς φορείς, ο κ. Σταϊκούρας ενημερώθηκε για την πρόοδο των εργασιών, οι οποίες έχουν φτάσει στο 40%.

Ο υπουργός ανέφερε ότι η πρόοδος του έργου είναι ικανοποιητική, με το ποσοστό ολοκλήρωσης να έχει αυξηθεί από 30% πριν από μερικούς μήνες. «Κινούμαστε με όλο και πιο γοργούς ρυθμούς», τόνισε, ευχαριστώντας τους 828 εργαζόμενους που εργάζονται σκληρά για την υλοποίηση αυτού του εμβληματικού έργου.

Ο κ. Σταϊκούρας τόνισε ότι, όπως συμβαίνει συχνά στα δημόσια έργα, προκύπτουν νέες προκλήσεις και ανάγκες. Αναφέρθηκε σε ζητήματα που σχετίζονται με την αεροναυτιλία, τη σύνδεση του ΒΟΑΚ με το αεροδρόμιο, καθώς και στην ηλεκτροδότηση του χώρου. «Έχουμε θέσει χρονοδιαγράμματα και πολιτικές πρωτοβουλίες για την αντιμετώπιση αυτών των νέων ζητημάτων», είπε.

Αναφορικά με τα συνοδευτικά έργα, ο υπουργός τόνισε ότι οι δήμαρχοι εκφράζουν αγωνίες σχετικά με τα έργα στις περιοχές τους, προκειμένου να πραγματοποιηθούν επιπλέον εργασίες προς όφελος των πολιτών. «Η προτεραιότητά μας είναι να υλοποιηθούν τα έργα έγκαιρα και να δρομολογηθούν αυτά που δεν έχουν συμβασιοποιηθεί», προσέθεσε.

Από την πλευρά της αναδόχου εταιρείας, τονίστηκε ότι καταβάλλονται όλες οι δυνατές προσπάθειες για τη συνέχιση των έργων σύμφωνα με τα χρονοδιαγράμματα.

Πηγή: naftemporiki.gr