Σίφνος η Αναδυόμενη Γαστρονομική και Τουριστική Εκπληξη των Κυκλάδων

Η Σίφνος φέτος κέρδισε την προσοχή των διεθνών μέσων ενημέρωσης χάρη στις συστηματικές προσπάθειες του Δήμου να αναδείξει την εξωστρέφειά της. Η δημοφιλής Βρετανική εφημερίδα Express χαρακτήρισε το νησί «το πιο νόστιμο Ελληνικό νησί» δίνοντας έμφαση στη διαχρονική γαστρονομική του παράδοση και την αυθεντικότητα του, σε αντίθεση με άλλους πιο πολυσύχναστους τουριστικούς προορισμούς όπως η Ρόδος και η Κρήτη.

Αξιοσημείωτο είναι ότι το Ιταλικό Lonely Planet προέκρινε τις Δυτικές Κυκλάδες, με επικεφαλής τη Σίφνο, ως ιδανικό προορισμό για ήρεμες διακοπές εκτός σεζόν. Παράλληλα, το Βρετανικό National Geographic προέτρεψε τους αναγνώστες του να «μαγειρέψουν σαν Έλληνες», αναδεικνύοντας τη φυσική ομορφιά των χωριών της Σίφνου, όπως η Απολλωνία, ο Αρτεμώνας και το Κάστρο.

Η Σίφνος έχει επίσης παρουσιαστεί ως το καλύτερο ελληνικό νησί για γαστρονομικές απολαύσεις από το Ισπανικό Conde Nast Traveler. Επιπλέον, συμπεριλήφθηκε στην ετήσια λίστα της Vogue με τους καλύτερους προορισμούς παγκοσμίως. Ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού, Γιάννης Ραφελέτος, υπογράμμισε την ανάγκη προώθησης των λιγότερο γνωστών πτυχών του νησιού και την υποστήριξη πολιτιστικών και αθλητικών δράσεων.

Σημαντική εκδήλωση υπήρξε και το 16ο Φεστιβάλ Κυκλαδικής Γαστρονομίας «Νικόλαος Τσελεμεντές», που πραγματοποιήθηκε τον Σεπτέμβριο του 2024, προσφέροντας μοναδικές γεύσεις και παραδόσεις. Μέρος των προσπαθειών είναι και οι γυρίσματα του τηλεοπτικού προγράμματος «Viva La Feta», το οποίο αναμένεται να προβάλλεται στη βελγική τηλεόραση, συνδέοντας τη Σίφνο με αναγνωρίσιμα πρόσωπα του Βελγίου.

Σημειώνεται πως για την τουριστική περίοδο από Μάιο έως Σεπτέμβριο 2024, η Σίφνος σημείωσε νέο ρεκόρ αφίξεων με 139.263 επιβάτες, σύμφωνα με στοιχεία του Λιμενικού Σταθμού Σίφνου. Πηγή: naftemporiki.gr