Στρατηγικές κατά της διαφθοράς στην Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων

Στην Κέρκυρα, ελεγκτές της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων της ΑΑΔΕ έχουν ήδη ξεκινήσει έρευνα για να ελέγξουν σε βάθος τα πεπραγμένα όλων των εμπλεκόμενων στον πρόσφατο κύκλωμα διαφθοράς που αποκαλύφθηκε. Στο πλαίσιο αυτό, ο διοικητής της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, Γιώργος Πιτσιλής, υπέγραψε την εντολή παύσης των υπευθύνων από την εργασία τους και έχει ξεκινήσει η διαδικασία για την τοποθέτησή τους σε δυνητική αργία, σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία.

Ο κ. Πιτσιλής συγκάλεσε το πρωί της Δευτέρας τηλεδιάσκεψη με τους προϊσταμένους των ΔΟΥ και των ελεγκτικών κέντρων σε όλη τη χώρα, μετά την αποκάλυψη αυτού του κυκλώματος. Στη συζήτηση, τόνισε τη σημασία της συνεργασίας της ΑΑΔΕ με τις αρμόδιες αρχές για την ανίχνευση και την καταπολέμηση φαινομένων διαφθοράς.

Κατά την τηλεδιάσκεψη, υπογράμμισε ότι τόσο ο ίδιος όσο και οι υπόλοιποι αξιωματούχοι έχουν καθήκον να διαφυλάσσουν την ακεραιότητα, τον επαγγελματισμό και τη διαφάνεια της υπηρεσίας. Σημείωσε επίσης την ανάγκη για συνεπή τήρηση των προθεσμιών προς τους πολίτες, ιδίως σε ζητήματα επιστροφών φόρου.

Αναφερόμενος στη σημασία της διαφάνειας, ο κ. Πιτσιλής ζήτησε από τους συμμετέχοντες να διατηρούν θεσμική απόσταση στις συναντήσεις τους με τους φορολογουμένους και τους λογιστές. Τέλος, υπογράμμισε ότι είναι υποχρέωση όλων να απομονώνονται άτομα που παραβιάζουν τον νόμο και ενδέχεται να υπονομεύουν τις αρχές και τις αξίες της ΑΑΔΕ.

Πηγή: naftemporiki.gr