Συμμετοχή του Κωστή Χατζηδάκη στην Ετήσια Σύνοδο του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου στην Ουάσιγκτον

Σήμερα, ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Κωστής Χατζηδάκης, αναχωρεί για την Ουάσιγκτον, όπου θα συμμετάσχει στην Ετήσια Σύνοδο του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και της Παγκόσμιας Τράπεζας. Κατά τη διάρκεια της Συνόδου, θα συμμετάσχει σε διάφορες συναντήσεις, ξεκινώντας με την Συμμαχία Υπουργών Οικονομικών για Κλιματικές Δράσεις την Τετάρτη 23 Οκτωβρίου, όπου η Ελλάδα είναι τακτικό μέλος. Σκοπός αυτής της συμμαχίας είναι η ενίσχυση συλλογικών δράσεων ενάντια στην κλιματική αλλαγή.

Την ίδια ημέρα θα λάβει χώρα μια υπουργική συζήτηση στρογγυλής τραπέζης σχετικά με την Ουκρανία. Την Πέμπτη 24 Οκτωβρίου, θα συμμετάσχει στην εισαγωγική συνάντηση της Διεθνούς Νομισματικής και Χρηματοοικονομικής Επιτροπής, όπου θα εξεταστούν θέματα που αφορούν τη παγκόσμια οικονομία. Επιπλέον, οι υπουργοί της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα προεδρεύσουν σε δείπνο εργασίας την ίδια ημέρα.

Η ολομέλεια της Διεθνούς Νομισματικής και Χρηματοοικονομικής Επιτροπής, καθώς και η κοινή συνάντηση του ΔΝΤ και της Παγκόσμιας Τράπεζας θα πραγματοποιηθούν την Παρασκευή 25 Οκτωβρίου. Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων της Συνόδου, ο Έλληνας υπουργός θα έχει και κατ’ ιδίαν συναντήσεις με τη Γενική Διευθύντρια του ΔΝΤ, Κρισταλίνα Γκεοργκίεβα, και άλλους αξιωματούχους του Ταμείου, καθώς επίσης και με ανώτερα στελέχη τραπεζικών και επενδυτικών ομίλων.

Στην ελληνική αποστολή θα συμμετάσχουν επίσης ο πρόεδρος του Συμβουλίου Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων, Μιχάλης Αργυρού, και ο Γενικός Διευθυντής του Οργανισμού Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους, Δημήτρης Τσάκωνας.

Πηγή: naftemporiki.gr