Συνεργασία Ελλάδας και Ρώμης για την καταπολέμηση βραχυπρόθεσμων μισθώσεων και τη διαχείριση τουρισμού

Στη Ρώμη, ο αντιδήμαρχος τουρισμού Αλεσάντρο Ονοράτο απαντώντας σε ερωτήσεις του ΑΠΕ-ΜΠΕ, αναφέρθηκε στη συνεργασία με τις πλατφόρμες διαδικτυακής μίσθωσης ακινήτων για τον περιορισμό της παράνομης, βραχυπρόθεσμης μίσθωσης. Αν και στην Ελλάδα έχουν γίνει βήματα στο θέμα αυτό, ο Ονοράτο τόνισε την ανάγκη για αναβάθμιση της συνεργασίας, σε επίπεδο κυβέρνησης και Δήμου Αθηναίων.

Ο Ονοράτο σημείωσε ότι χωρίς τη θέσπιση νόμου από την κυβέρνηση Μελόνι, δεν θα είναι εφικτός ο έλεγχος των βραχυπρόθεσμων μισθώσεων, ούτε όσον αφορά τη χρονική τους διάρκεια ούτε τον αριθμό τους. Σκοπός είναι να διασφαλιστεί ότι οι μισθώσεις θα επεκτείνονται και σε άλλες περιοχές, εκτός του ιστορικού κέντρου.

Στο πλαίσιο της εξελίξης του τουρισμού στην πόλη, ο Ονοράτο επιβεβαίωσε ότι σύντομα θα παρουσιαστεί μια νέα πρωτοβουλία για την “Φοντάνα ντι Τρέβι”, που θα απαιτεί κράτηση και καταβολή μικρού ποσού. Ο σκοπός είναι η διαχείριση των επισκεπτών, καθώς σε ώρες αιχμής η χωρητικότητα του χώρου υπερβαίνει τον επιτρεπόμενο αριθμό επισκεπτών. «Δεν θα κλείσουμε την πλατεία, αλλά θα υπάρξει προγραμματισμένη πρόσβαση στον χώρο», διευκρίνισε.

Ο αντιδήμαρχος ανέφερε επίσης ότι η Ρώμη υποδέχεται πάνω από 36 εκατομμύρια επισκέπτες ετησίως, με την πρόσφατη αύξηση των τουριστών που επιλέγουν πολυτελή ξενοδοχεία να είναι αξιοσημείωτη. Τέλος, ζήτησε υπομονή από τους κατοίκους κατά τη διάρκεια των έργων που εκτελούνται στην πόλη, ενόψει των εκδηλώσεων του Αγίου Έτους των Καθολικών το 2025, ενώ τόνισε τη σημασία διατήρησης του αυθεντικού χαρακτήρα των πόλεων απέναντι στην αύξηση του παγκόσμιου τουρισμού.

Πηγή: naftemporiki.gr