Υποχώρηση των Διεθνών Τιμών Πετρελαίου Λόγω Αποκλιμάκωσης Στη Μέση Ανατολή

Οι διεθνείς τιμές του πετρελαίου καταγράφουν περαιτέρω πτώση, με το αργό πετρέλαιο Brent να υποχωρεί έως και 5,3% (στα 73,34 δολάρια το βαρέλι). Αυτό σημαίνει μείωση σχεδόν 10% από το πρόσφατο υψηλό των 81,16 δολαρίων που είχε αναγραφεί πριν από μία εβδομάδα. Οι αναλυτές θεωρούν ότι η πτώση των τιμών σχετίζεται με δημοσιεύματα της Washington Post, σύμφωνα με τα οποία το Ισραήλ δεσμεύθηκε στις Ηνωμένες Πολιτείες ότι οι στρατιωτικές του ενέργειες κατά του Ιράν θα επικεντρωθούν μόνο σε στρατιωτικούς στόχους και όχι σε πετρελαϊκές ή πυρηνικές υποδομές.

Επιπλέον, ενδείξεις επιβράδυνσης της ζήτησης, όπως αυτά που δείχνουν τα στοιχεία του κινεζικού πληθωρισμού, συμβάλλουν στη μείωση των τιμών. Σχολιασμός από τον ΟΠΕΚ τη Δευτέρα ανέφερε ότι η παγκόσμια ζήτηση θα είναι μικρότερη από την αρχικά αναμενόμενη για φέτος και το επόμενο έτος, γεγονός που ενισχύει τις ανησυχίες στην αγορά.

Οι φόβοι για ακραία κλιμάκωση στη Μέση Ανατολή φαίνεται να αποκλιμακώνονται, γεγονός που επηρεάζει θετικά τις διεθνείς τιμές του πετρελαίου.

Πηγή: naftemporiki.gr