Ο θηριώδης Πέστος ο καφετί πιγκουίνος που κατέκτησε τα social media

Ο Πέστο είναι ένας εντυπωσιακός βασιλικός πιγκουίνος που έχει γίνει viral και έχει προσελκύσει την προσοχή εκατομμυρίων ανθρώπων, συμπεριλαμβανομένης της ποπ σταρ Katy Perry. Είναι γνωστός για το καφέ χρώμα του, την υπερβολική του χνουδωτότητα και το εντυπωσιακό του μέγεθος. Με βάρος 22,5 κιλών, είναι ο μεγαλύτερος νεοσσός που έχει δει ποτέ το ενυδρείο Sea Life της Μελβούρνης, καθώς κατάγεται από έναν φυσιολογικό εκκολαπτιστικό βάρος 200 γραμμαρίων.

Ο Πέστο τρέφεται με περίπου 53 λίβρες ψαριών την εβδομάδα, καταναλώνοντας έως και 30 ψάρια ημερησίως, που τον κάνουν να ξεχωρίζει από τους άλλους πιγκουίνους. Η Jacinta Early από το ενυδρείο επισημαίνει ότι η γενναιόδωρη όρεξή του τον έχει κάνει να αποκτήσει αρκετό βάρος, αλλά είναι υγιής και αναμένεται να αρχίσει να χάνει βάρος φυσικά.

Η αναγνωρισιμότητα του Πέστο έχει φέρει πλήθη επισκεπτών στο ενυδρείο, ειδικά κατά την περίοδο των σχολικών διακοπών, καθώς οι θαυμαστές βιάζονται να ρίξουν μια ματιά σε αυτό το ξεχωριστό πτηνό. Το προσωπικό του ενυδρείου είναι ενθουσιασμένο με την αγάπη που έχει προσελκύσει ο Πέστο από το κοινό, γεγονός που έχει δημιουργήσει μια απροσδόκητη αλλά εκπληκτική εμπειρία για όλους.

Αν και είναι φυσιολογικό οι πιγκουίνοι να συσσωρεύουν βάρος μετά την εκκόλαψή τους, οι φύλακες δεν φαντάζονταν ότι ο Πέστο θα γινόταν τόσο τεράστιος. Έχει κερδίσει παρατσούκλια όπως «fatty», «absolute unit» και «linebacker» από τους θαυμαστές του.

Πηγή: naftemporiki.gr