70 Χρόνια Ισχυρής και Απρόσβλητης Ελλάδας Με Έμφαση στον Εκσυγχρονισμό των Ένοπλων Δυνάμεων

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Δένδιας, με αφορμή την επέτειο των 50 χρόνων από την ίδρυση της Νέας Δημοκρατίας, θυμίζει τις θέσεις του Κωνσταντίνου Καραμανλή για μια «ισχυρή και απρόσβλητη Ελλάδα». Στην ανάρτησή του, ο κ. Δένδιας επικαλείται την ιδρυτική διακήρυξη του κόμματος, σύμφωνα με την οποία «η παράταξις της Νέας Δημοκρατίας υπόσχεται ότι δεν θα φεισθεί κόπων και θυσιών για να καταστήσει την Ελλάδα ισχυρή και απρόσβλητη».

Τα λόγια του Καραμανλή, που αναφέρονται στην ανάγκη εκσυγχρονισμού των Ένοπλων Δυνάμεων, παραμένουν καίρια ακόμα και σήμερα, 50 χρόνια μετά την διακήρυξη της 4ης Οκτωβρίου 1974. «Με εκσυγχρονισμένες τις Ένοπλες Δυνάμεις η ανεξαρτησία της Ελλάδος θα κατοχυρωθεί» σημειώνει ο Δένδιας, υπογραμμίζοντας ότι αυτή θα είναι σεβαστή από όλους χωρίς την ανάγκη άλλων προστατών, εκτός από τους συλλογικούς οργανισμούς στους οποίους η χώρα συμμετέχει ελεύθερα, σύμφωνα με τα συμφέροντα του Ελληνισμού.

Σύμφωνα με την τοποθέτηση του υπουργού, οι αρχές που καθόρισαν τη Νέα Δημοκρατία συνεχίζουν να είναι οδηγός στην πολιτική δράση. «50 χρόνια μετά, τα λόγια αυτά του Κωνσταντίνου Καραμανλή παραμένουν οδηγός μας», επισημαίνει.

Πηγή: naftemporiki.gr